Ha a Porsche tuning és Oroszország neve egy mondatban szerepel, egyre inkább egy, immáron Essenben is névnek számító vállalkozás, a Top Car neve juthat eszünkbe. Nem az első Cayenne átalakítását viszik véghez, és a legfrissebb mű, a Vantage GTR 2 sem sikerült kifejezetten rosszul.

Az ezúttal is Essenre készült koncepciót komplett optikai csomag teszi egyedivé, mely szolid, de mégis sportos lökhárítókat, küszöböket, motorháztetőt és sárvédő szélesítéseket tartalmaz, a hátsó traktust pedig egy karbon diffúzorral dobták még fel.

Felnik terén egy kissé jellegtelenre sikeredett, kétszínű garnitúra került a SUV-ra, továbbá némi motortuningot is kínálnak, mely 550 és 750 lóerő közötti tartományban biztosít opciókat a Cayenne-hez.

A Top Car égisze alatti átalakítások javát mindeddig egy másik orosz vállalkozás, a Cardi tudhatta be magának, kérdéses, hogy a Vantage is közéjük tartozik-e. Az egyik legemlékezetesebb produkció tőlük szintén egy Cayenne volt anno, melyre egy ősöreg Volga kaszniját építették. Fantázia mindenesetre sokkal több volt benne, mint a jelenlegi szettben.