Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Boombasstik drift autóját először 2010 telén vehettük szemügyre a cég főhadiszállásán tett látogatásunk alkalmával. A BMW-t pedig nem más fogja terelgetni idén a bóják között, mint a vállalkozás vezetője személyesen, Halász Endre.

Endrével számos drift rendezvényen találkoztunk már nézőként. Hozzánk neki is szívügye ez a sportág, sőt már volt szponzorált autója is a mezőnyben, az viszont meg sem fordult a fejünkben, hogy egyszer ő maga is versenyezni kezd. Nézzük, mivel készül az idei sorozatra!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Egy tuningcéggel, és a benne szerzett tapasztalatokkal a háta mögött egyértelmű, hogy maga a versenygép felépítése is presztízskérdés legyen. Alapként a sportágban legnépszerűbb E30-as kasznira esett a választás, mely gyárilag valaha 323i-ként, 150 lóerő teljesítménnyel működött. Nem véletlenül emlegetjük a biztos pontként a kasznit: a motor először 2.700 ccm-esre lett felfúrva, majd egy az egyben az Audi S8 4.200 ccm-es V8-asára cserélték. Maga a műtét rendkívül bonyolult volt, nem is csoda, hogy általában a BMW 4.0 V8-as blokkját erőltetik ebbe a szériába, amihez már minden átalakító alkatrész létezik. Jelen esetben teljesen egyedülálló motor beépítés történt, azaz minden alkatrészt külön meg kellett csináltatni hozzá egyedileg.

A végeredmény azonban önmagáért beszél: a programozást követően a BMW 8.200-at forog, 360 lóerőt teljesít, maximális nyomatéka pedig 490 Nm.

Természetesen a gép nem csak a motorilag változott. Futómű terén a D2 állítható magasságú és keménységű Drift szettje került felszerelésre, a megállásról pedig a Tar-OX féktárcsái és betétei gondoskodnak. A versenyzéshez 8x16 hüvelykes Alutec felnikre esett a választás, melyek alá elől 20, hátul 45 mm-es, tőcsavarosra átalakított Omnicompetition nyomtávszélesítőket pakoltak. A lengőkarokat, a nagyobb kormányszög miatt a BMW E46-os alkatrészeire cserélték, továbbá Sparco toronymerevítő és az M3-asból adoptált stabilizátor is került az autóba.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Hajtás tekintetében nagyházas sperr diffi, valamint a terhelést maximálisan abszolváló kuplungszerkezet és lendkerék jelentik a szükséges pluszt. A motor és váltó közé egy speciális harang is készült, amellyel a két különböző gyártmányú alkatrészt össze lehet kapcsolni.

A Boombasstik termékeivel és logóival teliaribrusholt kaszni Sparco bukóketrecet kapott, ami a kocsi színére lett fényezve, továbbá Momo Drifting FIA homológ ülések, valamint Sabelt 6 pontos versenyövek gondoskodnak a biztonságról. A kormány, pedálszett és a váltógomb is a Momo terméke, a kézifékkar a D2 terméke, továbbá 9 állásban kapcsolható fékerőszabályzó került az autóba. Műszerek tekintetében VDO olajnyomás, olajhő- és vízhőfok mérő, valamint 12,5 cm-es shiftlightos karbon fordulatszámmérő informálják a pilótát verseny közben.

Az autó pedig az átépítést követően kiválóan üzemel, a versenyek mellett számos kiállításon is megjelenik majd, köztük természetesen a 2011-es Carstyling.hu Tuning Show-n is, március 25-27. között a Hungexpón!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!