Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A kanadai Western Motorsports készítette az egyik legérdekesebb motorikus konverziót a korábbi generációs Ford Mustanghoz. A „Vanquishd” névre hallgató kék szörnyeteg nem csak a cetszájra emlékeztető hűtőrács miatt kapta a nevét: a hátsó kerekeket is egy Aston Martin szíve hajtja.

Az átalakítás komolyságáról valamit sejtet, hogy a Vanquish V12-es, 600 lóerős erőforrását több, mint ezer munkaóra árán faragták bele a motortérbe – hiába tervezte egyébként a Ford az Aston Martin motorjait, itt számos egyedileg gyártott alkatrészre, és nagyon pontos tervezésre volt szükség.

A hatalmas erő manuális, hatsebességes Tremec váltón jut a hátsó kerekekre, a gázok elvezetéséről pedig a Magnaflow 6-2-1 leömlője és kipufogórendszere gondoskodik. A futómű a KW állítható szettje, a fékek Baer Extreme termékei, 14 colos tárcsákkal és hatdugattyús nyergekkel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Optikailag a legfeltűnőbb motívumot a BASF Carrizma Candy Blue fényezése jelenti, a tetőt pedig a Classic Design üveg kivitelű elemére cserélték. A kasznin csak apróbb módosítások történtek, néhány beömlő és szellőző formájában, a felniket az iForged Essen 19x9 és 19x12 colos garnitúrája váltotta, 275/35 és 345/30-as méretben.

Odabent a Cobra bőr/alcantara spotülései és a Sparco kormánya jelentik az extrákat, valamint az AiM típushoz gyártott digitális kijelzőjét is beszerelték. Az autót egyébként még anno a 2006-os SEMA Show-ra készítette a Western Motorsport, most pedig eladósorba került: a kék szörnyeteget 79.000 dollárra (kb. 15 millió HUF) tartják.


Egy biztos, a hangja gyönyörű