Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Mercedes GL Grand Edition még csak idén májusban mutatkozott be a nagyérdemű előtt, az őszi Frankfurti Autószalonon azonban már debütál a Carlsson CGL45 is, mely a neves tuningcég máris elkészült átirata s speciális kiadáshoz.

A teljes körű tuning csomag, optikai fronton szélesített sárvédő-elemeket, ledes nappali fénnyel felvértezett első lökhárítót, négy kipufogóvéggel operáló hátsó elemet, valamint Carlsson emblémás hűtőrácsot tartalmaz. Felnik terén hatalmas, 22 colos 1/5 Evo Brilliant Edition garnitúrát vetettek be, 305/35ZR22-es, nagyteljesítményű abroncsokba csomagolva. Végső simításként, a cég saját fejlesztésű C-Tronic rendszere segítségével, a kasznit 30 mm-el ültették meg, a menetmagasság csökkentése pedig kezelhetőség szempontjából is a SUV előnyére válik.

Minderre szükség is lehet, hiszen a Carlsson több motorikus opciót is kínál a típushoz. A chiptuning / kipufogórendszer páros segítségével, a 3.0 literes dízel V6-os tudását 261-ről 306 lóerőre, a nyomatékot pedig 620-ról 700 Nm-re húzták fel. A modelpaletta csúcsát jelentő 5.5 literes V8-as GL 500 esetén pedig az eredmény 435 lóerő, és 600 Nm nyomaték, a gyári 388 LE / 530 Nm helyett.

Végül, de nem utolsósorban nem maradt változatlanul az utastér sem, ahol bőr és alcantara kárpitokat kombinálnak fa- és rozsdamentes acél berakásokkal, a leendő megrendelők igényei szerint. További extrákat pedig a Carlsson logós küszöblécek, pedálok, valamint fejtámlák jelentik.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!