Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Honda saját tuning részlegeként közismert Mugen ismét napirendre vette az eddigi modellpaletta egyik legexkluzívabb darabját, az utolsó kiadású Type-R-t. Tavaly már – erősen limitált szériában – készítettek gyári kiadású Mugen Civicet, az új verzió pedig még erősebbnek ígérkezik.

Az echte gyári, 2010-es Mugen Type R mindössze 24 példányban létezett, a kézzel összeszerelt, motorsport-kompatibilis gépek pedig Nagy Britanniában kerültek piacra. Az elsősorban motorilag megvadított gép 237 lóerőt teljesített, azonban ehhez olyan egetverő változások azért nem történtek 2.0 literes benzines, K20-as erőforrás terén.

A jövőre datált verzión már mélyebben a motorháztető alá nyúltak, és a legendás blokk lökettérfogatát 2,156 cc-re növelték, az autó pedig a Civic Type R Mugen 2.2 nevet kapta. A teljesítmény egészen 256 lóerőig szaladt fel, a maximális nyomaték pedig 217-ről 240 Nm-re változott – a "mezei" ufó Civic Type R-hez képest ez már több, mint 30%-os növekményt jelent, mindkét paraméter esetén.

Hasonlóan a korábbi verzióhoz, technikai oldalon sport futóművet, valamint megerősített fékeket kapott a Type-R, továbbá egy új bodykit is készült hozzá. Saját gyártású autó viszont már nem készül ezzel a felszereltséggel, de csomag formájában bármelyik Civic Type-R tulajdonos igénybe veheti az upgradet, beleértve a 2010-es konverzióval felszerelt, vagy eleve így gyártott példányokat is.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!