A Fox Marketing SEMA Show-ra készülő, 2012-es Honda Civicjéről szeptemberben adtunk hírt, akkor még az erősen készülő stádiumban. A gép azóta elnyerte végleges formáját, és a részletekbe is nyerhetünk némi betekintést!

Azt már eddig is tudhattuk, hogy a teljesítmény 500 paci környékén lesz, nos a végeredmény egészen pontosan 450 lóerő, mely így is több, mint duplája a 2.4 literes i-VTEC tudásának. A sportos négyhengeres, K24Z7  blokkot a BorgWarner EFR turbófeltöltőjével, valamint a hozzá tartozó töltőlevegő-hűtőrendszerrel (Full-Race) házasították, e mellett nagyobb injektorok (Inkector Dynamics 1,000 cc), komolyabb benzinpumpa (Walbro), verseny computer, komplett versenykipufogó (Full-Race) és még számos egyéb módosítás felel az extra teljesítményért. Mindez természetesen patent módon került beépítésre, és még némi motortér-optikára is futotta.

Kuplung terén a Civic a Competition Clutch Stage 4-es szinterkuplungját, valamint könnyített lendkerekét kapta, a hajtáslánc végén pedig 20x10.5 colos, Vossen CV3-as alufelniket találunk, 255/30/20 és 255/35/20-as Toyo abroncsokkal. Nem maradt változatlanul a futómű sem: az elől 4, hátul 3 cm-es ültetésért a Road Magnet rugószettje felel, a megállásról pedig az SSBC fékrendszere gondoskodik, négy- és kétdugattyús nyergekkel, valamint 13 és 12 colos tárcsákkal felvértezve.

A löhárítókból, küszöbökből, valamit sárvédő-szélesítésekből álló bodykit végül mégsem lett annyira extrém, azonban rendkívül jól passzol az autóhoz. További extraként karbon motorháztető, valamint koptató került fel, a lámpatestek belsejét fényezték, az ablakokat pedig fóliával sötétítették. Az optikát egyébként szinte teljes egészében elviszi a BASF gyönyörű kék, Ultrasonic Pearl fényezése, melyet szintén a BASF feketéjével kombináltak.

Finomságokat odabent is találunk: elől a Yokana Ronin bőrözött sportülései, hátul egyedi fekete bőrözésű ülések kaptak helyet, a Factory Si betéteivel. Végül, de nem utolsó sorban, a váltószoknya, valamint a váltógomb borítását is az ülésekhez passzoló designra cserélték.