A geilenkircheni székhelyű Manhart Racing bemutatta legújabb, M3-asra épülő projectjét, aminek több elemét is az X6 M-ből kölcsönözték.

Rögtön ilyen a motor: a 4.4 literes, V8-as erőforrást a terepjáróból emelték át, ami a biturbós átalakításnak köszönhetően 555 lóerő helyett 750 lovat és 910 Nm-t produkál. Ehhez nagyobb intercoolert alkalmaztak, a stabilitáshoz pedig erősített dugattyúkat és egy extra olajhűtőt is beszereltek. A szintén az X6 M-ből kölcsönzött 6 sebességes automatával rendelkező autó 1590 kg-os súlya 2.12 kg/LE arányt jelent, amivel a 100-ra gyorsulás nem több, mint 3.2 másodpercig tart, végsebessége pedig üti a 350 km/órát.

Valahogy meg is kell állni, amihez a MOV'IT nagyteljesítményű fékeit hívták segítségül, elöl 396, hátul 380 mm-el tárcsákkal.

Adtak az optikára is, főleg ami a karbonozást illeti. A motorháztetőbe GTR beömlőket vágtak, a domborulat pedig csak úgy sugározza az erőt. Az első spoiler állítható, újak a küszöbök is, hátul meg egy jókora szárny igyekszik a földön tartani a járművet. Bár kívülről nem látszik, a motortakaró elem is gyönyörűre sikerült.

A saját gyártású Manhart Racing Concave One "Black Edition" felni garnitúra 20 colos méretben, Continental gumikkal került felszerelésre.

Belül szintén saját gyártású karbon sportülések,  alcantara és karbon betétek és extra kijelzők találhatók, amin olyan nyalánkságokat nézhetünk, mint a gyorsulási idő vagy a ránk ható g erő. Végezetül egy, az autó színére fényezett Wiechers bukókeret teszi sportosabbá a látványt a bent ülőknek is.