Lassan öt éve már, hogy az amerikai izomautó-biznisz egyik legjelentősebb vállalata, a Saleen, valamint alapítója útjai szétváltak. Steve Saleen azóta saját új brandje, az SMS Supercars háza táján tevékenykedett, most azonban fordult a kocka!

Múlt héten, hosszas pereskedés után Saleen úr végül visszanyerte a jogot a 30 éve általa alapított márkanév használatához, így a saját monogramjából alkotott (Steve Mark Saleen), ideiglenes SMS helyett újra helyére került a Saleen név. Sőt. az azóta általa tervezett, és legyártott csaknem 400 db Dodge Challenger, valamint Ford Mustang is hivatalosan a régi márkanév alá került.

Visszatértével, Steve Saleen mindenekelőtt a korábban már beharangozott Camaro modellt valósítja meg, rögtön három különböző verzióban is, továbbá a tervek közt szerepel egy saját márkás autó, a szintén korábbról már ismert S5S Raptor gyártásának megkezdése is.

A Raptor először a 2008-as New York Auto Show keretei közt volt megtekinthető, erősen koncepció formájában. Saleen három hónapon belül egy teljesen átdolgozott verziót ígér a típusból, melyet a Ford 5.0 literes, kompresszoros V8-asa hajt meg, nem kevesebb, mint 650 lóerővel. A maximális nyomaték 853 Nm-ben csúcsosodik, a 100 km/órás sprint pedig a tervek szerint valahol 3.2 másodperc környékén lesz.

Ígéretes!