Évek óta terveink közt szerepel már eljutni a - sokak által - hazánk legjobb VW-konszern találkozójának tartott soproni treffenre. Idén, a hatodik felvonásra, ezúttal sikerült is.

A rendezvénynek a város határában található Lővér kemping adott otthont, mely egyébként ugyanaz a placc, ami a két hét múlva esedékes VOLT fesztivál helyszínéül is szolgál. Megtalálni, GPS nélkül kissé kalandos feladat lett volna, a városból azonban már rikító zöld VW-táblák jelezték az útvonalat.

A háromnapos fieszta fő napja a szombat, ekkor található kint a legtöbb autó, de amint a résztvevőktől is megtudhattuk, igen sok (közel 200) résztvevő már a péntek óta itt sátorozik, és csak vasárnap délelőtt hagyja el a helyszínt, két fergeteges esti, szabadtéri bulit is maga mögött tudva.

Szombaton, a találkozós vasak száma viszont ennek cirka háromszorosára duzzadt. Délelőtt 11 órás érkezéssel, a 458. sorszámot kaptam, utánam pedig még jócskán érkeztek autók, tehát a végleges létszám valahol 500 és 600 autó körül lehetett, ami igen szép eredmény, pláne egy márkatalálkozót tekintve.

Szintén előnyt jelent a határ közelsége: a hűség városa, hazánk legnyugatibb településeként csupán egy ugrásnyira van az osztrákoknak, így rengeteg külföldi rendszámos gép is megtalálható volt a felhozatalban. A látottak alapján, az arány bármiféle túlzás nélkül kb. 50-50% lehet, nem ok nélkül ragadt tehát a rendezvényre a "Magyar Wörthersee" elnevezés.

Ezen belül is, a felhozatal egyik fénypontja volt a német találkozókon általában kiemelt VIP vendégként fellelhető osztrák Low Familia jelenléte, mely most elsőként vett részt magyar rendezvényen, összesen hat autóval.

A szervezők számos finomhangolással tették még érdekesebbé a találkozót. Nagyon tetszettek többek közt a mindenfelé kirakott, amerikai stílusú út- és utcanév-táblák (pl. Route 66, Sunset blvd, 86th street stb), továbbá maga a családias atmoszféra, ami jellemezte a rendezvényt. A tulajdonosok láthatóan pihenni, és egy jót bandázni is érkeztek a helyszínre, közben pedig fél 2-től számos program is várta őket.

A felni-kitartó és sörivó versenyt az elmaradhatatlan szexi autómosás követte, majd itt is sor került az idei év slágerére, a limbóra, ahol a találkozó legalacsonyabb autója - 120 cm alatti teljesítményével egyébként egy öreg Scirocco - kapott jutalmat. (infó lapzárta után: nem az öreg Scirocco nyerte a legalacsonyabb autó versenyt, ugyanis a végére kiérkezett egy Kübelwagen, ami a lehajtott szélvédőjével 4 centivel volt alacsonyabb a Scirocconál - köszi az infót Hondagirlnek ;))

Ezt követték a csapatversenyek: volt kispolszki görgetés, szlalomverseny hátrafelé, bekötött szemű sofőrrel, valamint volt autószétverés is.

A tikkasztó hőség ellenére is remek szombati programnak bizonyult a soproni fauvé tali, az eddig látott márkatalálkozók között nálunk is viszi a prímet. Csak így tovább, srácok ;)