Íme az első videó a G-Power M3-szívvel hajtott, 592 lóerős 1-szériás BMW-jéről. A prototípust egészen 314 km/óráig húzatták ki, a gyártásba kerülő modellek esetén 330 km/óránál húzzák meg elektronikusan a végsebesség-limitet.

A gyorsulás mellett számos szép felvételt tartalmaz a rövidfilm, márkafanok számára pedig egyenesen kötelező anyag a kihegyezett V8-as duruzsolásának meghallgatása. Arról, hogy a csomag mikortól lesz rendelhető, továbbra sincs információ, de nagy valószínűséggel a hamarosan következő idei Essen Motor Show-n törik majd meg a jég.

Korábban írtuk a G-Power G1 Hurricane RS-ről:

Még egy hónapja sincs, hogy a G-Power bejelentette a BMW 1M-hez készült első, 429 lóerős szeretetcsomagját, máris itt egy brutálisabb kiadás, immáron 592 pacival!

A német cég ezúttal komolyabban belemászott a motortérbe, olyannyira, hogy a komplett motor, valamint a hajtáslánc is cserére került. A donort a BMW E92 M3 képezte, melyből a 4.0 literes V8-as blokkot, a komplett váltószerkezetet, a rozsdamentes acél kipufogórendszert, sőt még az első és hátsó tengelyt is adoptálták, minden alkatrészével együtt!

Az M3-as erőforrás gyári 404 lóerejét ráadásul még tovább húzták: az ASA, típushoz gyártott kompresszorrendszerét faragták rá a motorra, mely így 592 lóerőt, és 580 Nm-t teljesít.

A menettulajdonságokban ez inkább csak a 12.7 szekundumos 200 km/órás sprinten érződik, a 100-as sprinten mindössze 1 tizedet sikerült javítani a korábbi csomagnál elért 4.5 másodpercről. Ugyanakkor, a  végsebesség 330 km/órára nőtt a korábbi 300-ról, mellyel a világ leggyorsabb 1-es szériás BMW-jének járó címet is viszi a G1 Hurricane RS - a cég közleménye szerint legalábbis.

A rendesen megszaladt lovak kordában tartásáról 396 mm-es karbon kerámia féktárcsák, valamint a KW állítható futóműve gondoskodik. Felnik terén marad a korábban megismert 20 colos garnitúra, elől 255/30, hátul 295/25-ös abroncsokkal.

A kaszni odakint mindössze az extra szellőzőkben, valamint a karbon motortér- és csomagtértetőben tér el a gyári vonalaktól, utóbbi egyben egy jelzésértékű szárnyat is magában foglal.

Odabent új sportülések és sport kormány foglal helyet, valamint a komplett utasteret kéttónusú, rendkívül igényes bőr-alcantara kárpitba csomagolták.

A G1 V8 Hurricane RS ára egyébként mindennel együtt 141,176 Eurónál, azaz cirka 40 millió Forintnál kezdődik.