A Brabus E-osztályra tervezett B50-500 nevű csomagja mind optikailag, mind motorikusan átalakítja a luxuskupét.

A 4.7 literes, biturbó V8-as erőforrás teljesítményét 500 lóerőre és 720 Nm nyomatékra tornásszák fel, ami a gyári értékhez képest 92 ló és 120 Nm növekedést jelent. A B50-500 PowerXtra CGI kit átprogramozott gyújtást, befecskendezést és turbónyomást, valamint további vízhűtőt foglal magába, és az összes jelenlegi E500-as modellbe kompatibilis.

Az autó ennek hatására 4.3 másodperces 0-100-at és 13.3 másodperces 0-200-at produkál, végsebessége pedig 300-ra van korlátozva.

Ezek mellé felszerelték még a Brabus sport kipufogórendszerét 4 véggel, valamint a Brabus sperrdifit is a jobb kezelhetőség és úttartás miatt, mely tulajdonságokat az állítható Bilstein sport futómű is támogatja.

Az optikai rész új, nappali fénysorral ellátott első spoilert, diffúzoros hátsó lökhárítót és átalakított küszöböket tartalmaz. Ez egészül ki 19 colos Monoblock VI, F, Q, R vagy S felni garnitúrával, amire a BRABUS partnercégei, a Continental, a Pirelli vagy a Yokohama gumijai kerülnek.

A belteret egy megvilágított Brabus logóval ellátott plakett, 330 km/óráig számozott sebességmérő, alumínium kormányváltó fülek, váltógomb és pedálok, valamint természetesen magas minőségű bőrözés teszi egyedivé.