A 2012-es évhez hasonlóan idén is meghívást kaptunk Lengyelországba, a rendszerint májusban esedékes helyi tuning show-ra. A szervezők 10 magyar autónak és tulajdonosainak biztosítottak kiállítási placcot, valamint ingyenes szállást a Carstyling.hu-n keresztül.

A meghirdetett lehetőségre csaknem a létszám duplája jelentkezett, végül azonban – főként technikai problémák és lemondások miatt – csak 9 autóval indultunk neki az útnak. A csapat nagy részével a hagyományszerűen a Lurdy-házból rajtoltunk, ahol az EZ Wash csapata vágta puccba a gépeket, hogy utána vígan hajthassunk bele a bogár- és esőfelhőkbe.  A “hard wash” tehát már csak a helyszínen következett, amihez törlőruhák és vegyszerek formájában felszerelést is kaptunk útravalóul, amiért utólag is nagy köszönet illeti a céget!

Habár a 400 km első hallásra nem tűnik soknak, aki bevállalta már a Budapest-Krakkó útvonalat, biztosan tudja, hogy ez bizony nem a haladósabb utazások közé tartozik. Nekünk több, mint 7 óra alatt sikerült megtenni a távot, több kényszerpihenővel – köztük a Corsa helyszíni komplett olajpótlásával – tarkítva. Az este 9 órás beparkolási deadline-t így éppen csak sikerült tartani, este azonban autómosásról és standépítésről szó sem lehetett, a pavilion tavalyról ismerős morcona őrének  ugyanis láthatóan most sem volt éppen jó napja.

A történethez elég annyi, hogy a kaput csak miattunk kellett újra kinyitni, ami igen nagy szónak számíthat itt a Targi Krakowie háza táján: még a szervezők is riadt tekintettel és remegő szájszéllel próbáltak minket udvariasan haladásra késztetni, miközben a szomszédos csarnok hangosan visszhangzott a gondnokoknak okozott őszinte örömtől, bőven megfűszerezve nemzetközileg is elismert “kurwa” kötőszó gyakori felemlegetésével.

Annyi időnk tehát volt, hogy bedobáljuk a vasakat a most egyszerűen csak “Laszlo” névre keresztelt placcunkra, standépítésre pedig maradt a szombat reggel. A rendezvény szerencsére csak 11-kor nyitotta meg a kapuit, addig is elfoglalhattuk hangulatos kis közös fürdőszobás lakosztályainkat a Hotel Krakus Junior koleszosoknak fenntartott szárnyában.

Bár sültkolbász most nem volt a választható opciók közt, de még nyitva volt a kis szabadtéri egyetemi büfé, így a kellemes nyári estébe belefért pár korsó a legendásan finom lengyel sörből (amibe tuti, hogy sunyiban tesznek még valami titkos hangulatfokozót, de erről majd később).

Utolsóként egyébként Corri futott be cirka hajnali fél 2-kor, ő ekkor már csak a hotelhez állt be – tegyük hozzá megnéztem volna a reakciókat, ha még akkor is pavilont kellett volna nyitni :)

Galériánkban egyelőre a hazai standról és autókról, valamint az odaútról találtok képeket, a látnivalók javát pedig a következő részben találjátok.

Folytatása következik!