A Mercedes-Benz CLS 50K alaphelyzetben is egy gyönyörű négyajtós kupé, amely így, hogy a Kleemann kezelésbe vette, nem csak szebb, de gyorsabb is lett. A cég által megvadított V8-as, kompresszoros motor 595 lóerőt és 770 Nm-es forgatónyomatékot teljesít. Ez a hatalmas erő a Kleemann kompresszorának, az átprogramozott motorvezérlő elektronikának, valamint az új Super Sport vezérműtengelyeknek köszönhető.

Az 5.0 literes motorból kiáramló kipufogógáz a dupla rozsdamentes acélból készült, 4 verseny katalizátorral szerelt ikerkipufogó-rendszeren keresztül távozik, amelyek végén szintén rozsdamentes acélból készült krómozott trapéz kipufogóvégek találhatóak.

A teljesítmény igen meggyőző gyorsulási adatokat produkál: álló helyzetből mindösszesen 4,7 másodperc szükségeltetik a százas tempó eléréséhez, és a 200-as tempóhoz csupán 13,5 másodpercig kell várnunk. Az autó maximális sebességét az elektronika 300 km/órában korlátozza.

A nagy erőpotenciállal rendelkező CLS 50K S8-ashoz a Kleemann különböző fékeket, felniket valamint felfüggesztést tervezett. A biztonság növelésének érdekében lecserélték a fékrendszert, a saját gyártású, KB-3 kódjelű, nagy teljesítményű fékrendszerre. Elől 396x36 mm-es, hátul 342x28-as hűtött, kereszt bordázott féktárcsák találhatóak, elől 6, hátul 4 dugattyús féknyergekkel. A bal és jobb oldali féktárcsák egymástól függetlenül, az elektronikára bízva működnek.

A Mercihez a cég kétféle felnit kínál: a TM-5-ös és TS-6-os könnyűfém felni garnitúrák 18 coltól egészen 20 colig a rendelkezésünkre állnak. A legnagyobb és legjobb felni/abroncs kombináció a Kleemann TS-6, elől 9. 5Jx20-as méretben 255/30 ZR20-as abroncsokkal, hátul pedig 11Jx20-as méretben, 305/25 ZR 20-as abroncsokkal.

Az autóban rejlő erőt nem csak a felnik mérete és annak látványa sugallja, hanem az új első lökös, amely kiváló minőségű anyagokból készült, és könnyen felszerelhető a régi helyére. Az első spoiler kialakításában figyelembe vették a fékek zavartalan hűtésének a megoldását, valamint az új spoilerrel megnövelték az első tengelyre jutó leszorító erőt is, melynek jótékony hatása nagy sebességnél mutatkozik. A hátsó spoilert sem hagyták érintetlenül, bele integrálták a diffúzort és a diffúzor két oldalán jutott hely a két kipufogóvégnek is. Ahhoz, hogy összhangban legyen a két módosított lökős, kapott 1 pár küszöböt is a CLS, e mellett egy, a vonalvezetéséhez tökéletesen passzoló hátsó spoiler is felszerelésre került.

Az utastérben mindenütt bőr valamint alcantra borítás uralkodik. A Kleemann sport kormányát szájízünknek megfelelően kérhetjük bőr, bőr/fa és bőr/karbon kárpitozással, a műszerfalon pedig különböző fa és karbon berakások díszelegnek, hasonlóan a középkonzol valamint az ajtó kárpitjához, tökéletes összhangba hozva ezzel az autó belsejét.