A harmatgyenge első trailer, valamint a már annyira nem gyenge friss trailer (lásd alább alább) után, a tavasz autós mozijának beharangozott Need for Speed továbbra is elég kétesélyes, még a hardcore rajongók számára is.

A rettentően erőltetett sztorival, valamint a szimpatikusnak egyelőre egyáltalán nem mondható főhősökkel biztosan nem várható akkora durranás, mint a témában még mindig etalonnal számító, viszont az autókat egyre inkább háttérbe szorító Fast and the Furious mozik esetén. Ha valami el fogja adni a filmet, az elsősorban a hihetetlen géppark lesz - inkluding olyan ritka szuper sportautók, mint a Bugatti Veyron Super Sport, McLaren P1, Saleen S7 és Lamborghini Sesto Elemento.

Na és persze ezek minden létező formában történő rommá törése, felrobbanása és lezúzása, ahogyan tettük azt PC-n, majd konzolon, idestova 20 éven keresztül.

Bizonyára rajtam kívül mások is elgondolkoztak már rajta, hogyan is veszik fel ezeket az ominózus jeleneteket. Habár a digitális filmkészítés korában már akár kész mozikat gyártanak le egyetlen leforgatott képkocka nélkül, igazán realisztikus eredmény még mindig a profin felvett "hagyományos út" jelenti.

Az már az előzetesekből is látszik, hogy ennél a filmnél is ez utóbbit erőltették, ez esetben viszont igencsak költséges mozinak néznénk elébe. Míg a Halálos Iramban filmeknél minden autóból tucatnyi klónt gyártottak (és törtek össze) az egyes jelenetekhez, ez a módszer sok tíz-, vagy százmilliós autók esetén aligha működik.

Hogy erre a kérdéskörre mi megoldás, arról az alábbi kis film tanúskodik, melyen a mozi kaszkadőr-koordinátora, Lance Gilbert munkáját kísérhetjük figyelemmel, amint a trailerekben is szereplő egyik legmaradandóbb jelenetet, a repülő, majd felrobbanó Koenigsegg Agera R-t készíti elő.

így repül az agera r

A megfelelő röppályát - hosszas kísérletezés után - két fémrámpa segítségével állították be, majd a fém "alvázra" felkerült a műanyagból készített Agera R kasztni, melyet egy speciálisan átalakított, szintén replika Agera R segítségével toltak a vasakra. 

A felvétel fantasztikusan sikerült a cirka 50 métert repülő sportautóról, a lángok pedig már csak utómunkaként kerültek rá a gépre.

Elgondolva, hogy zömében csak efféle jelenetekből áll össze, igencsak komoly munka lehetett leforgatni ezt a filmet. A még mindig nem eloszlatott ellenérzések dacára kíváncsian várom a márciust, mi sül majd ki mindebből!

a legfrissebb need for speed trailer