Budapest-Bamako. Ki ne gondolkozott volna még el, milyen lehet csak magadra számítva két hetet csapatni a sivatagban. Nos, mi rendesen bevállaltuk! Az előzményekről itt és itt olvashatsz!

Elméleti tudással nagyon jól áltunk, annyit játszottunk konzolon már rallyet. Reggel érkezés a parkolóba, felmérjük a csapatokat, félig nyitott szemmel, hamar előkerültek a szendvicsek és az energiaitalok. Gyorsan körbejártunk, ki milyen géppel jött, hogyan navigál, kiderül a Pajero motorházteteje tökéletes rakodóhely a motorosoknak, gorsan oda is költözött 1-2 öreg róka.

Hamar kifaggatuk őket, amiről lehetett. Előzetesen a kiírásban szembe jött a tény, hogy egy speciális GPS készülék kell, amire feltöltik a koordinátákat. Nem konkrét útvonalat adtak, hanem koordinátákat kell keresni a Mátrában. Így lesz ez Afrikában is. Ez végül az egész hétvégét meghatározta. Ez egy külön képesség, a jó tájékozódás ide nem elég. A gyakorlottak laptopon nyomják, nem szenvednek a terepen gagyinak számító közútas készülékkel.

Ki-mivel?

A VW-motoros Trabant volt a "leg", hogy is mondjam, legkevésbé terepgép. A mi kiemelt, gyárilag magasított, hosszított verziójú Pajeronk egy idő után kezdett eltűnni az igazi komoly gépek között. Például egy kis túlzással a Nissan Patrol vagy egy Toyota Land Cruiser kereke nagyobb volt, mint a mellette álló Suzuki Jimmy. Edzőteremhez szokott szemem hamar felmérte azt is, hogy nem az atléták sportja ez :) Több dolog azonnal feltűnt. Ez technikai sport, a technikát pedig pénzben mérik. Terepgumik, felfüggesztések, ledes-fényhidak...

Technika

Nekem nagyon tetszik, ahogyan ezek az autók megjelentek, mindegyikben voltak közös vonások, értéktől, márkától függetlenül. A tulajdonos közvetlen és bármit megmutat, elmondja a megoldást. A saját technikánkat rendesen leteszteltük. Bevallom a hétfő reggeli forgalomban jópárszor eszembe jutott, hogyan lehetne hatékonyabban közlekedni a fővárosban, az ember szeme két nap után rááll arra, min megy át a Pajero úgy, hogy picit huppan a kaszni, de egy 30-40 centis kis 'emelkedőn', padkán, bokron, patakon át is mentünk. A technika nagyon jól vizsgázott. Számomra mai napig meglepő, hogy a Pajeronk mennyi ügyetlenkedésünket, rutintalanságukat tolerálta.

Min megy át a Pajero?

Mindenen, de tényleg mindenen. Felborítani nem lehet, lelkiismeretesen próbálkoztunk. Döntöttünk ki fát, mert a sárban arra kaparta magát. Mentünk keresztbe szántóföldön. Versenyeztünk mocsaras-nádas terepen Nivával. Nyakig érő sárba álltunk bele, onnan is kijött. Nem találtunk ellenfelet a hétvégén, amit ne bírt volna ki.

Amit keveseltünk, az az erő. Felment mindenhol, bármilyen emelkedőn, de éreztük, ez az erő nem lesz elég Afrikába, teljes menetfelszereléssel. Így hát elindult az ötletelés, hogyan is illik tuningolni minimális költségvetésből. A folytatásban nevet