Szélvédő polirozás ?

Témakör: Helpdesk
aktuális téma
Szélvédő polirozás ?

Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, hogy lehet-e olyat, hogy szélvédőt polírozni? Az alig egy éves szélvédőmet összebaszta a szerelő zárhíd csere közben. :( Nem takarta le rendesen, aztán elkezdett flexelni és tele lett baszva a szélvédőm ilyen apró karcokkal.

Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
1 2
Kiemelt hozzászólás
videoTOM
#37
2022. január 25. 00:54
Ha autónk karbantartásáról beszélünk, mindenki azonnal a motorikus rendszerre, az elektronikára vagy a futóművekre gondol. Persze mindegyik fontos, mégis van egy „láthatatlan” része gépjárművünknek, amin leginkább keresztülnézünk. A szó szoros értelmében, ugyanis a szélvédőről beszélünk.

Miért fontos ez?

A jó szélvédő védelmet biztosít számunkra a menetszél, az időjárási viszonyok és az út közben szembejövő bogárrajok ellen. Tehát kritikus fontossággal bír, másképp már hatvan kilométeres óránkénti sebességnél is elviselhetetlen lenne az utazás. Érdemes tehát komolyabb is odafigyelnünk rá, különösen azért, mert ellenkező esetben ugyanennyi kényelmetlenséget okozhat. Szélvédőnk nagyon könnyen elrepedhet, ez pedig balesetveszélyes lehet. Az úton felverődő kavicsok vagy egy nagyobb jégeső bizony szép kis kárt okozhat. Ami pusztán esztétikai hibának tűnik, az később viszont komoly bajok forrása lehet. Egyrészt a repedések zavarhatják a kilátást, ami már önmagában is a közlekedési balesetek forrása. Másrészről pedig a berepedt szélvédő folyamatos nyomásnak van kitéve a menetszélnek jóvoltából, ami így nagyon könnyen darabokra is törhet akár. Azt hiszem, senkinek nem kell ecsetelni, mennyire veszélyes lehet egy ilyen manőver a vezetés közben.

Mit tehetünk ennek érdekében?

A legjobb megoldás tehát azonnal megnézetni és szervizeltetni szélvédőnket. Ha időben szakszerű segítséget kapunk, az ráadásul az anyagiak szempontjából is sokkal kedvezőbb számunkra. A szélvédő javítás ugyanis sokkal kevésbé költséges mulatság manapság, mint a teljes szélvédőcsere. Szerencsére egyre elterjedtebb ez a fajta mesterség is már napjainkban, ami számtalan kellemetlenségtől megóvhatja a gyanútlan autótulajdonosokat. Sajnos vidékén még nem találkozhatunk túl sok helyen a direkt erre specializálódott szakemberekkel – nem mintha nem volna erre igény... Ellenben például a fővárosban már garantáltan elérhető a szélvédő javítás a 20. kerület és környéke számára. Érdemes kipróbálni!
Blintux
#36
2016. január 11. 23:37
Üdv!

Valaki használta már szélvédőre ezt a terméket ?

Sajnos a gagyi jégkaparóm megkarcolta a szélvédőmet Szerencsére nem mélyen. Inkább csak széles csíkban.
A termék leírása jó, és az a pár vélemény is jól hangzik, de gondoltam itt is felteszem a kérdést.
Noise
#35
2014. szeptember 16. 22:06
Gizmo
#34
2014. szeptember 16. 21:24
Wow Ilyen az amikor valaki törődik valamivel. Kíváncsi vagyok a háttérre is. Egyszer összefuthatnánk majd somewhere in time.
Quad
#33
2014. szeptember 16. 21:12
Gizmo
#32
2014. szeptember 16. 21:07
Benéztem, hogy hogyan fejlődik a birodalom és látom, hogy nagyon komoly!! Grat! ( Efelől kétségem sem volt ) .
Quad
#31
2014. szeptember 16. 20:54
Kit nem látnak szemeim
Egyébként ne aggódj, a birodalom visszavág!
Gizmo
#30
2014. szeptember 16. 20:49
Egy médiamágnás nem lehet ilyen elnéző, mert megremeg a birodalom!
Quad
#29
2014. szeptember 16. 15:32
Kell a reklám, ha már a konkurencia is behirdette magát a fórumba ingyen, egy kommenttel előrébb
Na mindegy, ezen ne múljon...
Noise
#28
2014. szeptember 16. 07:25
első kommentnek önreklám?! szép
Mazlee
#27
2014. szeptember 15. 23:40
most igazából magadat ajánlottad egy 3 és fél éves kommentre reagálva?
szelvedos
#26
2014. szeptember 15. 21:25
Sajnos a szélvédőcserét elég könnyű elrontani, mert nagyon pontosan kell betenni a helyére az üveget. Ajánlok egy becsületes, és nem drágán dolgozó szakember: Szita Ferenc: 06 30 602-6000.
Azt is megmondja, ha meg lehet menteni a szélvédőt, és ha a probléma szélvédő javítással is megoldható.
mopedman
#25
2012. július 10. 15:30
Sziasztok!

Gyakorlatilag bármilyen mély karcot ki lehet polírozni bármilyen üvegből.] Az egyetlen probléma a fénytörés, ami egyenesen arányos a karc mélységével és a látótérben zavaró lehet. Kirakatból is políroztam már vídia okozta karcot, de az apró kő, vagy flex nyomokat nem érdemes polírozni, mert az eljárás nagyon költséges és az amúgy is vékony szélvédőt tovább vékonyítani nem érdemes. Az oldalüveg viszont menthető.
A teljes szélvédő is polírozható, de csak nagyértékű (veterán / fűthető) vagy pótolhatatlan autóüveg esetén éri meg. A teljes szélvédő polírozása 20.000 Ft-tól kezdődik...
Itt az a lényeg, hogy gyári maradjon a szélvédő, mert az biztosan nem fog beázni, vagy párásodni, de nem minden esetben éri meg anyagilag.

További info:
Szélvédő Klinika
soest
#24
2011. január 21. 16:13
Sziasztok..Egy kis segítségre lenne szülségem, még pedig egy szélvédő kiszedésében.Sajnos az enyém rosszúl lett betéve és ki kell szedni mert teljesen szétment a szélvédőm.Vettem egy gyárit.Már csak az lenne a kérdésem hogy le tudná e valaki írni röviden hogy hogyan is álljak neki.Természetesen nem egyedül csinálom.Úgy tudom kell hozzá valami drót és azzal kell.Please help!!
thepeti
#23
2009. december 07. 20:36
hát végigolvastam a kommenteket........szóval én is cseréltethetek szélvédőt????
thepeti
#22
2009. december 07. 20:31
Üdv emberek! Az ablaktörlőlapát alá beszorult egy kis szar kavics és összekarcolta a szélvédőt. Tippeket szeretnék kérni hogy lehetne eltüntetni??? Előre is köszönöm a segítséget
szélvédőkl
#21
2009. április 22. 11:36
Sziasztok!
Gyakorlatilag bármilyen mély karcot ki lehet polírozni bármilyen üvegből. Az egyetlen probléma a fénytörés, ami egyenesen arányos a karc mélységével és a látótérben zavaró lehet. Kirakatból is políroztam már vídia okozta karcot, de az apró kő, vagy flex nyomokat nem érdemes polírozni, mert az eljárás nagyon költséges és az amúgy is vékony szélvédőt tovább vékonyítani nem érdemes. Az oldalüveg viszont menthető.
További info:
http://szelvedoklinika.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=83
zsityGTi_
#20
2006. január 08. 12:27
Magyarán szólva nem úszom meg a cserét. Aztán lehet a szélvédőcsíkot is újra felrakatni. Mind mind idő. Ráadásul autó nélkül.
zsityGTi_
#19
2006. január 08. 12:26
Magyarán szólva nem úszom meg a cserét. Aztán lehet a szélvédőcsíkot is újra felrakatni.
zsityGTi_
#18
2006. január 08. 12:21
Köszi mindenkinek, mint írtam alig egy éves volt a szélvédő, úgyhogy a csere árakkal tisztában vagyok. Most néztem napfényben, hogy nem elég a felx hagyta karcok, de szépen össze is lett karcolva, gondolom valamivel próbálta csávókám eltűnetni a nyomokat, de csak rosszabb lett tőle. Értelemszerűen ő fogja állni a költségeket. Csak hát basszus úgy hiányzott ez nekem most mint púp a hátamra.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
1 2
Összesen 37 találat 2 oldalon