Megasquirt
aktuális téma

Tippek, vélemények, ötletek ezzel a témával kapcsolatban. Ki használja mi a véleménye róla stb
Több megjelenítése
Kevesebb megjelenítése
Szerintem ha iratod a csippet vagy hozzáigazitattod az irható ecut , kb egy árban van...
Ha meg meg tudod magadnak csinálni az irható ecu programozását , akkor onnan már nincsen messze a motronic progizása sem...
Ha meg meg tudod magadnak csinálni az irható ecu programozását , akkor onnan már nincsen messze a motronic progizása sem...
De most tök komolyan,pl tönkremegy a moci,turbócsre,vagy át akarok etanolra állni,de előtte űberfaszán be volt állítva a csippel a konfig,akkor mindíg uj csippet kell utána írni?
Szerintem tök megéri a csippírónak.
Szerintem tök megéri a csippírónak.
Mire minden megvan, benne van a motronic is egy olcsóbb standalone árában.
Ez viszont így van.
néhány minőségi csip,meg mókuci,és már többe van a leves mint a hús.
Egy olyanra majd szerintem én is be fogok nevezni, mert igaz nem akarok sokkal nagyobb teljesítményt már, de 1,2 bar-al azért illene tölteni.

A leggyengébb pontja a légtömegmérő, mint a legtöbb Motronicban.
Lali pl. Motroniccal ment annó, amikor 486LE-t mértek neki padon és még a gyári 80-as légtömegmérővel.
Egyszer viszont neki is beszívta a fűtőszálat.
Lali pl. Motroniccal ment annó, amikor 486LE-t mértek neki padon és még a gyári 80-as légtömegmérővel.
Egyszer viszont neki is beszívta a fűtőszálat.
Én is a maptól fostam , de kicsit utána olvastam rájöttem hogy viszonylag egyszerű upgrade-olni...
Nem tudom a tieitek meddig jó, milyen, de a mi M2.7-ünk annyira nem rossz.
A németek elég jól kitapasztalták, hogy meddig lehet menni vele és tényleg szinte bármit megesz.
Pl. a 80-as légtömegmérő belét átrakom egy 100-as házba és simán hozzá lehet igazítani az ECU-t.
Ha nem elég a 200-as Map-szenzor, akkor be lehet rakni 150-eset, 200-asat és azt is hozzá lehet igazítani.
Nem megy természetesen olyan gyorsan, egyszerűen, mint egy Standalone ECU esetén, de megoldható és működik.
Opel körökben nagyon ritkán cserélik le a Motronicot 400-450LE alatt.
A németek elég jól kitapasztalták, hogy meddig lehet menni vele és tényleg szinte bármit megesz.
Pl. a 80-as légtömegmérő belét átrakom egy 100-as házba és simán hozzá lehet igazítani az ECU-t.
Ha nem elég a 200-as Map-szenzor, akkor be lehet rakni 150-eset, 200-asat és azt is hozzá lehet igazítani.
Nem megy természetesen olyan gyorsan, egyszerűen, mint egy Standalone ECU esetén, de megoldható és működik.
Opel körökben nagyon ritkán cserélik le a Motronicot 400-450LE alatt.
A gyári turbóval pont jó , de sztem tovább is lehet fejleszteni. Gyenge pontja a map , de arra is van megoldás...
Érdekes dolgokat írsz.
Ha annyira jó a motronic 2.7 miért dobja ki mindenki aki többet akar a gyárinál.(pl.én is kidobtam).
Nekem mondjuk off ecu:vems van bent,a főtengely-jeladótól eltekintve nincs gondom vele.
Ha annyira jó a motronic 2.7 miért dobja ki mindenki aki többet akar a gyárinál.(pl.én is kidobtam).
Nekem mondjuk off ecu:vems van bent,a főtengely-jeladótól eltekintve nincs gondom vele.
A srácnak konkrétan két nagyon komolyan megépített motorja szállt el apró hibák miatt.
Az elsőt nem tudom már pontosan, de a második motor csak a padot élte túl, utána az első versenyen az első rajtnál fennakadt a dugattyú az új olajszivattyúban és elment az olajnyomása. Na az elég durva dolgokat tud okozni ilyen fordulatnál már rövid idő alatt.
Miután valaki kibasz az ablakon 15-20e eurót, nem biztos hogy marad még sok kedve erős autót építeni, ezért ad el mindent, ami nem kell.
Ezekkel a motorokkal elég egy K16, 1-1,1 bar nyomás és általában tudják a 300 lovat és a 450Nm-t.
A plafon ennél a gyári turbóbal kb. 330LE környékén lehet, de az már tényleg a plafon.
Ez a Motronic 2.7 meg elég sokmindent megeszik, így közel 500LE-ig jó, mondjuk ott már néha előfordul, hogy beszívja a légtömegmérő fűtőszálát.
Az elsőt nem tudom már pontosan, de a második motor csak a padot élte túl, utána az első versenyen az első rajtnál fennakadt a dugattyú az új olajszivattyúban és elment az olajnyomása. Na az elég durva dolgokat tud okozni ilyen fordulatnál már rövid idő alatt.
Miután valaki kibasz az ablakon 15-20e eurót, nem biztos hogy marad még sok kedve erős autót építeni, ezért ad el mindent, ami nem kell.
Ezekkel a motorokkal elég egy K16, 1-1,1 bar nyomás és általában tudják a 300 lovat és a 450Nm-t.
A plafon ennél a gyári turbóbal kb. 330LE környékén lehet, de az már tényleg a plafon.
Ez a Motronic 2.7 meg elég sokmindent megeszik, így közel 500LE-ig jó, mondjuk ott már néha előfordul, hogy beszívja a légtömegmérő fűtőszálát.

ez nyilván attól is függ hogy milyen rendszer helyére akarod. meg a programtól..
Este irok egy emailt miután átböngésztem,de majd kelleni fog a cimed.Az enyém az "ittenibecenév kukac gmail pont com"
Azért majd vázold mik a vágyaid...
Ki rakná be és programozná?
Azért majd vázold mik a vágyaid...
Ki rakná be és programozná?
Sajnos nem értek a lovakhoz.
milyen óriási problémák lehetnek egy ember fejébe hogy 1 visszarak egy motronicot és szopatja magát amikor van standalone a kezébe 2 és mekkora problémák lehetnek ott ahol azt mondják, hogy tud annyi levegőt a k16/24 hibrid hogy 300-350le legyen egy autó.
Ha Te is hozzá szeretnél szólni, jelentkezz be!
ebből hogy jön ki 300le+?