A hazai VW közösségben szinte mindenki ismeri már Totyát. Ő tipikusan az az ember, akit vagy szeretnek, vagy utálnak. Nincs köztes állapot. Pedig alapvetően jó arc, csak éppen sokan nem bírják elviselni az őszinteségét, szókimondását. Totya nyers. Pont olyan mint az autója. Nem egy csili-vili kirakatgép, hanem egy használós méregzsák.

Hogy mitől méregzsák? Nos a géptető alatt 1.9 tdi motor dolgozik ASD váltóval. A motorra 2260-as Garrett turbó lett felszerelve, 12-es mechanikus Krézi adagolóval. Nem írom le a lóerőadatokat, mert úgyis jönnének a megfejtések. Maradjunk annyiban, hogy kellően erős ahhoz, hogy péntek este meglepetést tudjon okozni menő erőgépeknek is rövid és hosszú távon egyaránt. kacsint 

Visszatérve az autó nyers megjelenésére. Pár évvel ezelőtt sima szürke fényezéssel, más felnikkel és bokorugró magassággal terrorizálta a "versenyzőket". Az idei évre viszont sikerült eljutni arra a szintre, amire Totya is vágyott. A világos színt még korábban mattra és sötétebbre változtatta. A front környékén egy igen megosztó Kamei rácsot és a hozzá tartozó lámpasort találjuk. Ugyanúgy kiakadnak tőle, mint az E30-ra gyártott Taifun rácstól, de esküszöm a kockalámpák sárgára fóliázva, sokkal karakteresebbé teszik a frontot.

Alul szintén Kamei gyártmányú kötény lett felszerelve. A csomiajtón egy kisebb szárnyat találunk, a motorháztetőre beömlők kerültek és szélesebb ívek váltották a gyári műanyagokat. Erre azért volt szükség, hogy a 8,5 és 9x15-ös BBS RM felnik elférjenek rendesen. A felnikre 175/50 és 195/45-ös gumikat húztak, a "turbónyuszit" pedig állítható futómű engedi közelebb a földhöz.

Totya fekete-fehér kockás GTD kis Recaro-ból, piros Schroth övekkel az üléshez szíjazva irányítja a Golfot, a BBS Michael Schumacher Edition kormánnyal. Bekerült még egy négyes Golf váltógombja és a hamutartó helyére beépített VDO műszerek folyamatos tájékoztatást adnak a motor állapotáról. Az idei AMTS-re pedig megkapta a John Player Special matricázást is az autó. 

5 év. Ennyi kellett, hogy olyan legyen a kocsi, amilyennek mindig is akarta. Ahogy Totya mondaná: "Most már van felni, le van ültetve, erő is van. Mibe álltok bele legközelebb? hahota

Az autó olyannyira jó lett 2017-re, hogy a Violent csapat is felfigyelt rá és így már ez a kocsi a harmadik hazai tag. Ettől persze nem változik semmi, mert nem az internetnek lett csinálva az autó. Totya elképzelt valamit és megvalósította. Szép munka! 

Fotók: Madclown Pictures - Meetups - Kris Photo 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2017. május 13.)