Passat (14 db kép)

 

Azt mondják, jó munkához idő kell. Nos, közel egy évet vártam arra, hogy Írhassak Gabi piros Passat kombijáról. Úgyhogy egy nagy vágyam teljesült, amikor megkaptam a teljes leírást az autóról. Gabi gépe ugyanis egyszerűen tökéletes! A hazai VW-s közösség biztosan sokat hallott már a kocsiról, de aki jár komolyabb találkozókra, biztosan találkozott már a porba rakott puttonyossal. Lássuk, mi is változott rajta! 

VW Passat VR6

"A kocsi 1992-ben, Wolfsburgban VR6-ként látta meg a napvilágot, hozzám 2014 őszén került egy félkész projektként. A vásárlástól számítva a mai napig épül, finomodik, igyekszem elveszni a részletekben. A fényezésre nekem már nem volt gondom, mert azt az előző tulaj csináltatta. A VW színpalettájáról a LY3D kódú Tornado Rot szín pompázik a kocsin. A bódét kívülről részben USA optika díszíti. USA első lökhárító, USA rendszámbetét, így nem hiányozhatott a „B” típusú rendszám előre-hátra.  Előre Hella Dual Round Black fényszórók kerültek, hátra Treser black lámpák. A motortérben egy 2.8 12V VR6 motor található, ami teljesen fel lett újítva. A kipufogógázok megfelelő elvezetése, valamint a motorból érkező hangok fokozása érdekében, rozsdamentes 6 leömlőt kapott a kocsi, onnantól 2,5”-os csövezéssel, 2db Supersport dobbal.

A megfelelő ültetés elérése érdekében a kocsi egy egyedi airride szettet kapott. A megállásról BREMBO 4 dugattyús féknyergek és 310mm tárcsák gondoskodnak. Az „I”re a pont az eredeti három részes BBS RS felnikkel került fel. 7,5x17” 8,5x17” méretben, 185/35R17 és 195/40R17-es gumikkal. A belsőt érintő átalakításoknál is kialakult egy elég hosszú lista. Bekerültek a gyári extrák, többek között a Climatronic, a 4x elektromos ablak, az elektromos tükör, MFA, Tempomat, USA bőr kormány, B4 műszerfal, B4 bőr ajtókárpitok…stb. A gyári bőr ülések helyét egy pár Recaro ülés váltotta. Itt egy régi álmot sikerült valóra váltani, mert az ülések közepét elől hátul Golf VII GTI mintás anyagra cseréltettem.  A tetőkárpit fekete szövetre lett cserélve. Idénre mondhatni „kész” a kocsi, de persze olyan sosincs hogy kész, vannak még tervek, amiket szeretnék majd megvalósítani, aztán meglátjuk mi lesz belőle." 

Fantasztikus lett az autó! Aki szeretné közelebbről megnézni, látogasson ki a hétvégén a Stancefestre!

A képekért köszönet a Wagenstarz-nak, Györkös Dani Fotó-nak és a Camera Works-nek! 

Fórum: Témaindító komment (Statler, 2017. július 12.)