Miből lesz a cserebogár – idézhetnék a már szakállassá vált mondást, mely jelen esetben a szó legszorosabb értelmében megállja a helyét. A fauvék népszerű őskövületeként ismert barátságos gömbölyű kisautó máig az egyik legkedveltebb tuningalap a márka megszállottjai körében.

Az egyik legizgalmasabb téma ezen belül is kabrió kivitelek világa, melyekből előszeretettel készítenek kétüléses verziót. Az ilyen jellegű átalakítások terén az egyik legszebben csengő név a Dannert konverzió, melynek többek közt a német használt autós oldalak külön Käfer Speedster kategóriáját köszönhetjük. A TüV engedéllyel rendelkező sportosított modellekre szinte önálló típusként tekintenek: ilyet birtokolni már önmagában unikumnak számít, az pedig pláne, ha még ebből is kezd el valaki építkezni.

Ezen a vonalon indult el a belga West Car Design műhely büszkesége is, melyből a szcéna egyik legszebb, mindmáig megunhatatlan építése született meg. A Bogár 1964-ből való, eredeti mivoltára azonban már szinte csak a jellegzetes motorháztető / lámpa kombó emlékeztet. A mesteri fémmunkával készített egyedi widebody kit segítségével oldalanként csaknem 20 cm-t szélesítettek a kis kabrión, mindehhez chop-polt szélvédő és gyönyörűen letisztult külső design párosult. A formát jól kiemeli a pezsgőszínű fényezés is, melyet a motorháztetőn és a hátsó lámpák környékén diszkrét airbrush-mintákkal bolondítottak meg.

A habot a tortán az autó alá préselt – bogár mértékben számolva – irdatlan felni garnitúra jelenti. A már-már művészi kiállású autó nagyon jól viseli a krómot és a csillogást, esetünkben a 150 küllős Wire Wheel garnitúrája tölti ki a kerékjáratokat, elöl 17 (mennyivel nagyobbnak tűnik, igaz?), hátul 20 colos méretben.

A plusz okosság az air-ride futómű, mellyel az autó - nem mintha nem lenne eléggé a földön - bármikor mélyen a kerekekre ültethető. A rendszer lelkét jelentő kompresszorból túl sok nem látszik: az autó orrában található csomagtér rovására került beépítésre, ahová egyébként a benzintank nyílása is átkerült a letisztultság jegyében.

A motortér maga a patyolat, erőforrás terén pedig egy új állapotot mutató, későbbi modellből származó 1.600 köbcentis léghűtéses blokk került beépítésre. A motor alkatrészeit ahol csak lehet polírozták, fényezték vagy krómozták, a kipufogócsövek végén pedig impozáns krómkémények kaptak helyet.

Hasonlóan szép képet mutat az utastér is, melyet a Golf GTI kabrió üléseivel, valamint ízléses vajszínű / barna bőrkárpitozással tettek egyszerűen nagyszerűvé. A plusz órákat tartalmazó műszerfal és a kormány is teljesen egyedi építés, a kiegészítőket pedig a legapróbb részletekbe menő igényességgel válogatták össze, vagy újították fel.

fotó: anssi ranki / gti magazine

Habár traileres autónak tűnik, a Bogár érvényes vizsgával és rendszámmal rendelkezik, a találkozókra - melyek túlnyomórészt díjakkal végződnek - pedig saját lábán viszi gazdája. A mutatós gép évek óta ugyanezt a designt viseli, de már az a kategória, amihez vétek lenne bármilyen szinten is hozzányúlni: a kiindulási alap formájához hasonlóan örök klasszikussá vált.

Ha pedig már kétüléses konverzióról beszélünk, itthoni termést tekintve ne feledkezzünk el az egyik legszebb magyar építésről, a Tattinson Speedsterről sem.

a tattinson speedster