A show, amely évről-évre több embert vonz: idén már tényleg megérett a pavilonok bővítése

A Central Hall, azaz a közpső csarnok a SEMA Show-nak otthont adó Las Vegas Convention Center legnagyobb pavilonja. Ha az AMTS-ben gondolkozunk, akkor gyakorlatilag ez az "A" pavilon, ahol mindig a legkomolyabb látnivalók várják a látogatókat és van minden (is), a veterán izomautóktól a brutál JDM gépeken át az autógyártók standjaiig. Méretben pedig ez az egy csarnok kb. akkora, mint maga az AMTS összes fedett része, úgy összességében.

Egy, a Central Hall klasszikus építései közül. A makulátlan amerikai restomod gépek még mindig a show fő látványosságát képviselik

A pavilon legnagyobbrészt Racing és Performance (versenyzés és teljesítmény) gyűjtőnév alatt fut. Itt találhatjuk meg a legnevesebb háttéripari gyártók standjait, melyek jól megférnek az egyedi autóépítő műhelyekkel, a Hotrod részleggel, valamint a restaurált veteránautókkal és a versenycsapatokkal.

Vannak persze európai építések is: a német H&R mindig "hazai" vasakat hoz a standjára

A Central hall pedig csak az egyike a SEMA Show pavilonjainak. A felhozatalra idén sem lehet panasz, beszéljünk akár az amerikai, vagy akár csak az import gépekről. Az ember mindig azt hiszi, hogy van, amit már nem lehet felülmúlni, de ennyi hihetetlenül komoly autó vagy nem volt még kint eddig, vagy csak egy év alatt már eltompultak az emlékek.

Agyament módon "felpályásított" Honda S2000

Ebben a csarnokban érezhető a legjobban, hogy a show már nagyon kinőtte a szokásos területet. Az emberektől gyakorlatilag nyitástól-zárásig már lépni sem lehet, e tekintetében megváltás lesz a hamarosan elkészülő új, 55.000 négyzetméteres csarnok.

Csak szerényen: a világ leggyorsabb autója, a Koenigsegg Agera RS egy példánya, ahogyan kell, rommá építve

Ez a "kis" bővítés azonban csak a kezdet. 2023-ig összesen 427.000 négyzetméterrel (!!) növelik meg a Convention Center területét, részben a környező lakóépületek, parkolóházak és kereskedelmi egységek átalakításával. 

De akad itt még más tuningolt szuper sportautó is

Galériánkban több, mint 350 képet találtok csak erről a pavilonról, hamarosan pedig érkezik a többi is - bőven lesz mit lapozgatni. A fotókért nagy köszönet Lamboboy-nak, aki igencsak megharcolt a tömeggel a show első napján.

A Ford standján szinte csak terepjárók foglaltak helyet, mindössze két GT képezte a kivételt. Ő az egyikük

Gullwing, nem középiskolás fokon.

Nos, akkor lehet is újragondolni a RAT stílust...

Nézzünk csak bele jobban a motortérbe: ez a Buick 100% elektromos hajtású!

Ezt a Fordot pedig valami egészen más hajtja...

Toyota Supra, versenygúnyában, ahogyan kell

Gyönyörű RWB építés a VDO standján

Ha pedig már szélesítés: így néz ki a Liberty Walk BMW i8-asa

Kattints ide és nézd meg az összes képet!