A korábbi évekhez hasonlóan, ismét Prága adott otthont a minden évben megrendezésre kerülő, Csehország legnagyobb autós rendezvényének számító, International Prague Car Festival-nak. Az előzetes regisztrációt követően nyolc magyar autó kapott meghívást a múlt hétvégi kiállításra.

Péntek délutáni megérkezésünket követően elfoglaltuk szállásunkat egy négycsillagos hotelben, amelyhez egy ilyesfajta rendezvényeket látogató nincs hozzászokva: bár, medence, korrekt szobák, stb. Ezt követően célba vettük az expót. Némi segítséggel sikerült a srácoknak megfelelő felállásban elfoglalni a magyar autóknak kijelölt területet, majd meglehetősen fáradtan és éhesen megindultunk felfedezni az óvárost, és keresni egy éttermet.

Másnap reggel a későn érkező Gyurinak is sikerült begurulnia a magyar autók közé még a nyitás előtt, majd 10 órától megkezdődött a két napos fesztivál. A menetrend a megszokott volt, a pavilon végében felállított színpadon időközönként különböző műsorokkal próbálták a szervezők fokozni a hangulatot. 

A kinti parkolóban stuntriding show és szexi autómosás szórakoztatta a látogatókat, illetve itt kaptak helyett a cseh tuning klubok autói is. Na és persze nem maradhatott el a Miss of Prague Car Festival szépségkirálynő választás sem. A lányoknak egész hétvégén különböző autók társaságában kellett pózolniuk, ekkor alakult ki némi tumultus, de amúgy a látogatottság jóval alul marad a megszokott nemzetközi kiállításokéhoz képest.

Viszont nem semmi autós felhozatalt sikerült a szervezőknek összehozniuk. Itt volt például a Messer-eken guruló, babakék Porsche Panamera és az R3 Wheels demója egy Ferrari 458. A tavalyi győztes svájci Carrotec Mercedes C63 AMG is tiszteletét tette, közvetlen mellette pedig a szintén svájci Luxury Custom két autója, egy Lamborghini Aventador és egy Ferrari 458 Spider parkolt. De itt volt még a lengyelek büszkesége, a widebody BMW 435i is.

Az erős mezőnyt mi sem jellemezte jobban, hogy ezek az autók közül csak a svájci AMG került be a legjobb ötbe. Mellette még egy cseh hölgy fehér egyes Golfját, egy német építésű Opel Kadett Coupé-t, egy cseh Skoda Octaviát és nem utolsó sorban a magyar DF Tuning csapat Ford Mustang-ját vállogatták be a TOP5-be. Ferinek ezúton is gratulálunk!

Vasárnap délután négykor lehetett elhagyni az expót, ekkor összepakoltunk, elköszöntünk a többiektől és megindultunk haza. Elégedettek voltunk a hétvégével, minden nagyon rendben volt. Durva gépek, gyönyörű lányok, remek szállás, jó hangulat, nagyon szép város.

Ahoj Prága, jövőre is!