a második ellenfél

Míg az első ellenfélnél viszonylag biztosra vehető volt a DF Mustang továbbjutása, a pénteki párbaj már korántsem tűnt egyértelműnek az European Tuning Showdown egyetlen magyar versenyzőjénél.

A tabella egy kívül-belül is teljesen átépített, airride-is, clean és króm motortereses Opel Corsát hozott Dózsa Feri gépe ellenében, amit gyakorlatilag az utolsó centiméteréig átalakítottak. Már csak a párbajra történő beállása is hosszú perceket vett igénybe, míg behordták az összes alkatrészt - például az azonosan airbrusholt és fényezett tetőboxot - levették a jobb első kereket, hogy jól látszanak a szintén lefényezett belső sárvédők, valamint a krómban és polírban fürdő kerékagy és a fék.

Csak a párbajra felkészülés 15 perc volt a Corsánál

Részleteiben nagyon ott volt a Corsa (pont a párbaj előtt fotóztuk körbe), talán a felniválasztás volt az egyetlen gyenge pont, ami nem illett annyira az összképbe. Ami viszont bizakodásra adott okot, hogy az autó vigaszágról került a Mustanggal szemben, az első párbajában pedig egy decensebbnek tűnő - bár a komplett orr-részét egyben felnyitó - BMW E30-as verte el. Persze ránézésre nehéz megítélni bármit az erőviszonyokról, így bőven rejhet meglepetéseket ez az autó is.

Feri láthatóan sokkal jobban izgult, mint az első meccsen.

Az igen hosszúra nyúlt párbajon ismét találkozhattunk John D'Agostino mesterrel, aki nem titkoltan drukkolt a magyar csapatnak, sőt, még az eredményhirdetést is végigvideózta. Jó érzés egy ilyen támogatót a hátunk mögött tudni és minden bizonnyal van súlya a véleményének a zsűri körében is: "Ha egy ilyen neves szakember állítja, hogy komoly egy átalakítás egy amerikai autón, akkor az bizonyosan úgy is van" - hangzott el a speakertől a meccs közben.

Feszülten vártuk végül az eredményhirdetést, amit amolyan X-faktoros módra hatásvadászra vettek idén. Idegtépő zene, időhúzás, kivárás: "Dosza or Corsa?"

John D'Agostino is osztozott az örömünkben :)

És igen, "Ferensz Dosza" a továbbjutó! nevet

A következő párbajra - ami már a TOP 20-ba jutásért folyik - ma kerül sor, Ferire pedig egy valóban testhezálló ellenfél vár, mégpedig ő:

A Mustang következő ellenfele

Szorítsatok neki ma is!

Folytatása következik...