Az 1968-tól 82-ig gyártott, harmadik generációs Corvette hihetetlen formája örök ikonnak számít a V8 szerelmeseinek körében, számos felújított darab még ma is szaladgál belőle az USA útjain. Mai példányunk azonban nem csak a kora miatt különleges.

Ezt a 71-ben gyártott, patika állapotban lévő roadstert tulajdonosa motorilag hozta fel a mai izomautók szintjére. A jókora motorháztető alatt ugyanis a GM ma, sorozat gyártott autókban elérhető legerősebb blokkja, a 6.2 literes, kompresszoros LS9 lapul, melyet normáls esetben a Corvette ZR1-esben találhatunk meg.

A konverziót a Houston állambeli Fastlane neve fémjelzi, a végeredmény pedig 638 főtengelyen, és 536 (hátsó) keréken mért lóerő, melyhez brutális, 817 Nm-es nyomaték párosul, 3,800-as fordulatnál.

A kicsi, stabilnak sem feltétlen mondható autóban mindezt átélni több lehet, mint félelmetes, az úton maradásról így nagy teljesítményű fékek, valamint sport futómű is gondoskodik, odabent pedig a ZR1 sportüléseit találjuk.

A kaszni megmaradt a maga gyönyörű, eredeti állapotában, egyetlen módosítás a ZR1-re hajazó, motorháztetőn található ablak, melyen épp az intercoolerre kapunk betekintést.

Az alábbi videóban pedig menet közben is megnézhető / meghallgatható a gép, előtte persze túlzott nyálelválasztási reakciók elleni hathatós óvintézkedés megtétele erősen ajánlott ;)