A BMW ötös limuzinja már a hetedik generációját tapossa, a legújabb modell pedig méltón illik az elődök által szépen kitaposott útra. Precíz, klasszikus vonalvezetés, kifogástalan teljesítmény és magával ragadó stílus - mindezt maximum egy jól megválasztott felnigarnitúrával érdemes variálni.

Az AEZ tud is rá opciót: azt már korábban is láttuk, hogy az Audikon is jól mutat a jelenlegi legfrissebb termékükként nemrégiben bemutatkozott Crest Dark, - lásd Audi A5 Sportback, vagy az Audi A4 Allroad - nézzük, hogyan mutat ugyanez a kombó a BMW-n.

Bátran kijelenthetjük, hogy az AEZ Crest Dark, remekül passzol az új ötöshöz. A gyárihoz hasonlóan, elöl és hátul eltérő szélességben - 8.0 x 20 és 9. x 20 colos méretben - felszerelt felnikkel még atlétikusabb arcot kap a fenevad. A maximálisan sportos megjelenést a klasszikus keresztküllős megoldás biztosítja, mely fegyverszürke kivitelben, polír peremmel kombinálva nem csak trendi, de igazán karakteres opció is erre a modellre.

A tekintélyes külalak pedig indokolt is, hiszen a 340 lóerős hathengeres aggregáttal megáldott Bimmer mindössze 5.1 másodperc alatt gyorsul 100 km/órára. A gyárilag alacsonyabb menetmagasság remekül mutat a nagyobb görgőkkel, megfelelő abroncsokkal felvértezve pedig a vezetési komfortból sem veszítünk. 

Mindehhez persze ott van még a rengeteg high-tech opció és utastéri extra is, mely bármilyen lelkületű sofőr legjobb választásává teszi a gépet.

AEZ Crest Dark – méretek és opciók:

  • Méretek: 7.5x17, 8x18, 8x19, 9x19, 8x20, 9x20 and 9x21 inch
  • Lyukosztás: 5-lyukas
  • kivitel: fegyverszürke / polír perem
  • Gyártás: öntött, egyrészes
  • Terhelés: maximum 770 kg
  • Garancia: 3 év
     

Az AEZ Crest Dark felnik hatóságilag elfogadott TüV-engedélyel (sőt, a felni H-engedéllyel is) bírnak, így nálunk is legálisan forgalomba helyezhetők. Az AEZ felniket itthon az Alcar Hungária forgalmazza, nézz szét náluk, ha ebben a márkában gondolkozol!