A legfőbb konkurens BMW X6 kiszélesítése után a Lumma Design a Mercedes GLE Coupé-hoz is elkészítette nem mindennapi karosszériacsomagját.

Az idei Frankfurti Autószalonon bemutatkozó Lumma CLR 800 G elnevezésű pakett egy rakás vizuális és aerodinamikai módosítást tartalmaz. A stuttgarti batár orr-része például teljesen át lett szabva, új a szellőzőkkel tarkított agresszív motorháztető, az első lökhárító, az alacsonyabbra helyezett koptató, valamint a hűtőrács és a légbeömlők kialakítása is.

A német turnerek kiszélesítették a kocsi sárvédőíveit is, amelyhez természetesen hangsúlyos küszöbtoldatok is dukálnak. Újak a 14 küllős matt fekete felnik, a brutális diffúzorral megfejelt hátsó lökős, a négy darab, kör keresztmetszetű vaskos kipufogóvég, illetve a sötétített hátsó lámpabúrák és a csomagtérajtóra erősített szélterelő is.

A frankfurti debütálással egy időben jelentik majd be a Mercedes GLE63 AMG S-hez készített teljesítménycsomagot is, amely a motortérben fortyogó ikerturbós 5.5 literes V8 585 lóerejét 650 lóerővé növeli. A hírek szerint a Lumma CLR 800 G utastere sem lesz mindennapi, ám erről még nincs hivatalos információ.