Hazánkban is bemutatkozott a legújabb generációs Passat faceliftes változata. Az Év Autója díjat is nyert sikermodellhez óvatosan nyúltak csak Wolfsburgban: külsőleg ez új lökhárítókban, felnikben és lámpákban, belül új funkciókkal ellátott infotaintment rendszerben nyilvánul meg, motorilag pedig egy nagyobb akkukapacitású GTE, továbbá három új TSI és ugyanennyi TDI modell érhető majd el.

Az új modell először a Budapesti Borfesztiválon debütál majd a nagyközönség előtt, így a finom nedűk társaságában bárki megcsodálhatja kint a mai naptól. Hogy e téren is felkészülten induljunk neki a ma esti bortúrának, vegyük át röviden, mi is történt eddig Passat-ügyileg!

B1 (1973–1980)

A Golf mellett a Passat az a modell, amelyet az egész világ ismer, és hasonlóan a kompakt típushoz, az első generációt a Passat esetében is a hírneves olasz designer, Giorgetto Giugiaro tervezte. Az általa megálmodott csapott hátú verzió mellé egy évvel később érkezett a kombi. A Passat már a forgalmazása második évében a németországi értékesítési statisztikák élére ugrott. Hamarosan beindult a brazíliai gyártás,1974 és 1977 között pedig Ausztráliában is készült Passat. Végül több mint kétmillió darab keltel a középkategória új sikermodelljéből.

B2 (1980–1988)

A tágas, jól kihasználható belső térnek, a korszerű technológiának, valamint a sikeres design továbbfejlesztésének köszönhetően a második generációs Passat igazi világslágerré vált. Nyolc év alatt több mint 5,5 millió elégedett vásárló-ja volt a típusnak, ezzel máig rekorder a Passat 46 éves történelmében. Nem véletlen, hogy Németország és Spanyolország mellett gyártása Mexikótól Dél-Afrikán át egészen Kínáig folyt. A sorozat nagy újdonsága a klasszikus szedán-változat bevezetése volt, valamint 1983-tól már kapható volt a syncro összkerékhajtás.

B3 (1988–1993)

A szedán és kombi-változatban kínált harmadik generáció új fejezetet nyitott a típus történetben – és nemcsak a hűtőrács nélküli frontrész miatt. A keresztben beépített erőforrásnak és váltónak köszönhetően tágasabbá vált a belső tér, a 2,8 literes, 204 lóerős VR6 motor pedig igazi sportautót faragott a családi modellből. Öt év alatt 1,6 millió példányban kelt el.

B4 (1993–1997)

Az új frontrész sokáig meghatározta a márka formanyelvezetét. A B4 emellett technológiailag is előrelépett: a merevebb karosszéria mellett az alapáron kínált első légzsák és ABS is növelte a biztonságot. Másik fontos újdonság a közvetlen befecskendezéses TDI dízel bevezetése: az 1,9 literes, 90 lóerős erőforrás akár 1300 kilométeres hatótávolságot biztosított.

B5 (1996–2005)

Az új forma nemcsak szépnek, de hasznosnak is bizonyult. A szedán kifejezetten alacsony, 0,27-es légellenállási együtthatója a fogyasztásra is jótékony hatással volt – akárcsak az akkoriban a technológia csúcsát képviselő Pumpe-Düse (PD) befecskendező rendszer. A motorkínálat másik véglete a 4,0 literes, 275 lóerős W8-as volt. Emellett a prémiumkategóriás minőség egyaránt hozzájárult ahhoz, hogy az ötödik generáció a szegmens megkérdőjelezhetetlen éllovasa legyen. A négymillió példányban értékesített B5 a leghosszabb, kilenc éves modellciklussal büszkélkedhet.

B6 (2005–2010)

A világszerte 1,8 millió példányban értékesített B6 bevezetésével egy újabb karosszériaváltozat került a kínálatba: a szedán és a kombi mellé megérkezett a négyajtós CC kupé. A Passat kínálatában megjelent a kettős tengelykapcsolós DSG automata sebességváltó, a 4Motion összkerékhajtási rendszert pedig immár Haldex-kuplunggal szerelték. Az autó normál viszonyok között fronthajtásúként viselkedett, de ha a körülmények úgy kívánták, a rendszer akár a nyomaték 75 százalékát is képes volt a hátsó tengely felé irányítani.

B7 (2010–2014)

A CC önálló típussá vált, de a Passat hetedik sorozata is három verziót kínált, köszönhetően az újonnan bevezetett Alltrack modellváltozatnak, amely 165 milliméteres hasmagassággal, 4Motion összkerékhajtással és off-road üzemmóddal kínál kitűnő terepjáró képességeket. A Passat modellnek immár a helyi sajátosságokat figyelembe vevő külön változata készült Kínában és Észak-Amerikában is. 

B8 (2014-től)

Az Év Autójának választott nyolcadik generáció látványos módon erősítette meg a Passat referencia-szerepét saját szegmensé-ben. Az anyagválasztás és a kidolgozás minősége a prémiumkategóriát idézi, akárcsak az elérhető vezetőtámogató rendszerek sokasága. Egy másik fontos újdonság a konnektorról is tölthető hibrid-változat, a GTE megjelenése.