Ha esetleg eddig nem tudta volna valaki, Indonéziában nagyon durva épített gépeket lehet találni. Rendszerint itt, a Carstyling oldalain is bemutatunk időközönként egyet-egyet, de ha ez eddig kimaradt volna, akkor érdemes gyorsan bepótolni a lemaradást, mert nagyon komoly autókat lehet találni az interneten.
 
Talán nem túlzás azt mondani, hogy a képeken a legmenőbb SLK-t láthatjuk. Ahhoz, hogy ez az R171, SLK200 Kompressor ilyen állapotba kerüljön, három évre volt szüksége a tulajnak, Mahandra-nak. A legszebb az egészben, hogy szinte minden eleme egyedi az autónak, úgyhogy ha kedvet kapott volna néhány SLK tulaj, hogy hasonlót hozzon össze, akkor el kell keserítenem őket, mivel ezeket nem polcról emelték le. Az SLR kinézetű első lökhárító, a szeélesebb sárvédők és a karbon kiegészítők teszik egyedivé a megjelenését a kocsinak, de a sárga gyöngyház fényezés teszi fel a pontot az i-re. Azonban hiába a szép szín, az egyedi karosszéria, ha nincs megfelelő kerék az autó alatt. Mahandra nem is bízta véletlenre a dolgot és Volk Racing TE37V felniket csavarozott fel, amik minden autónak remekül állnak. A bronz felnik mérete sem egyszerű! 10,5x18 és 11x18! Ez már önmagában is arra ad okot, hogy felhúzzuk a szemöldökünket, de ha meghalljuk az ET számokat, akkor még jobban összezavarodunk. elöl 5, hátul pedig -10! Ezekre a görgőkre Advan Neova gumikat húztak és a felnik mögött 6 és 4 dugattyús féknyergeket találunk, amiket az autó színére fújtak. Ezekhez a satukhoz egyébként 380 és 300 mm-es tárcsákat szereltek fel, amik rendesen kitöltik a helyet. 
 
Természetesen a futómű sem maradt érintetlen és a KW V3 gátlókra, Airpride lufikat szereltek és Airlift Performance 3P vezérlővel lehet földi engedni a kasznit. A rendszer egyéb elemei, például a tartályok, a csomagtartóban kaptak helyet, ahol két mélynyomó között van hardline csövezéssel bekötve és a szeleptömb is kiemelt helyet kapott. 
 
Futómű, fék, felnik rendben, lássuk mit rejt a motortér! A négy hengeres, feltöltős motor az IBF-től kapott egy kisebb tárcsát, Greedy intercoolert, Techpro, elektromos kipufogószelepet és néhány karbon burkolatot. A karbon egyébként az utastérben is megtalálható. A belső díszlécek, a kormány, az ülések, a bukócsövek és a középbox is kapott a szénszálas anyagból. Ezzel remek összképet alkotnak a barna bőrrel behúzott ülések és ajtókárpitok, a maradék helyeken pedig az autó színével megegyező elemeket találunk. 
 
Mahandra remekül összerakta ezt a kocsit! Minden részlete átgondolt és a felhasznált elemek minősége is kiváló. KATTINTSATOK IDE a további képekért! 





 

 

Forrás: Stancenation