Képzeld el a következőt!

Lazán gurulsz valahol vidéken és megpillantasz egy 1971-es 2002-es BMW-t, ami látott már jobb időket. Rendes autóbuzi lévén, ajánlatot teszel az autóra, majd rövid időn belül, 400 dollárért, büszke tulajdonosa leszel egy rozsdaboglyának. Hazaérve az udvar egyik sarkában letámasztod azzal a felkiáltással: Jó lesz még valamire!

10 évvel később, egy 2002-es Subaru Impreza WRX gurul be az udvarra, aminek a karosszériája használhatatlan egy balesetnek köszönhetően, viszont a motor, váltó és még más részei tökéletesen működnek. Ekkor megpillantod a 02-es BMW-t a sarokban és beindulnak a fogaskerekek!

Igor Moravac-nál játszódott le ez a történet, aki a Google-t hívta segítségül, és rákeresett arra, hogy volt-e olyan eszelős, aki Subaru alapra épített volna BMW-t? Természetesen nem talált ilyet, úgyhogy ez meg is hozta a kedvét arra, hogy elsőként meglépje a dolgot.

Lekapta az Impreza kasznit és a BMW rozsdás, ütött-kopott bódéját tette a helyére. Ezt követően kiszélesítette a karosszériát, hogy kellően széles legyen a 02. Hátra felkerült egy E30 hátsó szárny, a csomagtartó alatt pedig a komplett hűtést találjuk. A kerékjáratokban Corvette felnik forognak, a tetőre szerelt tetőbox, pedig eredetileg Audi-n volt. Belül megtaláljuk a komplett Subie műszerfalat, Nardi kormányt, egyedi váltókart, és egy bukócsövet. A motor jelenleg érintetlen, de a műhelyben már készül egy másik, valószínűleg több lóerővel.

Igor mindig is szerette az öreg DTM versenyautókat, úgyhogy ezek inspirálták az építést, ami egyébként mindig is low budget projekt fog maradni, csak ahogy épül, egyre menőbb lesz.

Nekem egyébként nagyon bejönnek az ilyen stílusú gépek, és kíváncsian várom, hogy mit fognak még elkövetni az autón!