Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Április 14-én került sor a már rendszeresnek mondható, évadnyitó Alfa Romeo-Honda találkozóra, mely az eddigiektől eltérően ezúttal Kiskunlacháza repterén került megrendezésre, melyet – Hondás lévén – természetesen én sem hagyhattam ki.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szegedi konvoj tucatnyi autóval, reggel 6 órakor indult, majd a már megszokott megállókat követve, az út során egyre duzzadva, közel 100 autóval érte el a találkozó helyszínét. A reptéren ekkorra – nem sokkal nyitás után – már igen nagy létszámban jelentek meg a két márka képviselői. Kicsit pontosítva, a rendezvényt szerencsésebb lett volna inkább Honda-Alfa találkozónak hívni, vagy inkább Honda találkozónak, enyhe Alfás beütéssel. A több száz Honda mellett, az olasz márka képviselői nagyon elenyésző számban voltak fellelhetők az eseményen, jövőre talán már nem árt meggondolni, ilyen érdeklődés mellett érdemes-e vegyíteni a két tábort.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az alacsony Alfa-részvételt sok mindennel lehet magyarázni, a legvalószínűbb okot azonban egyrészt a fő programot jelentő gyorsulásban lehet keresni. A gyárilag nehéz súlycsoportba eső Alfák itt viszonylag kevés sikerélménnyel vehetik fel a harcot a könnyű japán vasakkal, bár hozzá kell tenni azt is, hogy a szervezők a márkák közti különbséget eltérő besorolási rendszerrel hidalták át. Így a kategóriák döntői során már kiegyenlítettebb volt a küzdelem, és az Alfások több dobogós helyet is megszereztek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A gyorsulás mellett egy remek pályával kecsegetető szlalom verseny, valamint gumifüstölő aréna várta a vállalkozó szellemű autósokat. A rendezvény lebonyolításának technikai részét a DragRacing Hungary csapata végezte, így a Kiskunlacházi és a Rába Ringes versenyekről ismerős beléptetéssel és remek időméréssel, a hatalmas időkijelzőkkel, valamint természetesen a megszokott speakerrel, a hajdani Való világ sorozatból ismert Frenkivel találkozhattunk.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A helyszín pozitívumai közé tartozott, hogy a tavalyi találkozóval ellentétben a meghirdetett intervallumban valóban csak a két márka gépjárművei vehettek részt a programokban. Szintén említést érdemel a szépen kijavított reptéri bevezető útszakasz (aki volt tavaly bármelyik lacházi rendezvényen, tudja miről van szó), valamint hogy a helyszín lehetőségeit kihasználandó, ezúttal minden autó a betonra parkolhatott.

A gyönyörű, már-már nyárinak mondható időben kb. délután 3-ig folytak a márkatalálkozó eseményei, ezt követően pedig éjszakába nyúló, open night gyorsulási verseny vette kezdetét, mely már minden autó és motor számára nyitott volt.

A Dragracing Hungary csapatával legközelebb Nyíregyházán találkozhatunk, ahol május 5-én „A dragok háborúja” néven egész napos gyorsulási versenyre kerül majd sor – bővebb infó hamarosan oldalunkon!