Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Pontosan egy hónappal ezelőtt, míg csapatunk egy része a Európa legnagyobb tuning kiállítása, a Tuning World Bodensee színhelyén lógatta a lábát, itthon a taszári repülőtér a Gyorsulás Ünnepének adott otthont. Rövid beszámoló és rengeteg kép a rendezvényről fotós partnerünk, a Studio7 jóvoltából – jobb később, mint soha alapon.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Idén május elsején Taszáron folytatódott a Gyorsulási Futam Országos Bajnokságának második fordulója, mindenki aki kilátogatott próbára tehette az autója és a motorja teljesítményét az egykori NATO Repülőtéren.
A verseny délelőtt tíztől indult és este nyolcig tartott. Ez most a gyorsulás ünnepe volt igazi tétekkel. Így hát én is kimentem ünnepelni a Studio7 képviseletében!
Kategóriánként a legjobb autósok pénzdíjazásban részesültek, de most az elsők 50.000, a másodikok 30.000, a harmadikok pedig 15.000 forintot kaptak. A motorosok kivételesen ingyenesen nevezhettek, és a díjazottak 15.000, 10.000, illetve 5.000 forintot vihettek haza.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Most is maximálisan háromszáz jármű állhatott rajthoz, és a szervezők közülük választottak ki három versenyzőt, akik Magyarországot képviselik Június 30-án és július 1-én Kamien Slaski-ban megrendezésre kerülő King Of Europe Gyorsulási versenyen, illetve a legjobb időt elért autós az először átadásra kerülő Taszár kupával gazdagodhatott.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Persze a „hivatásosok” külön kategóriában indultak. Tehát senkinek sem kellett tartani a 402 méteren 9,4 másodperc megdöntésére meghívott Chevy Nova dragstertől és Dezső Krivantól sem. Utóbbitól azért nem, mert Dezső magánügyi problémákra, és az autó költséges áthangolására hivatkozva április 20-án lemondta a Taszári versenyt. A világ leggyorsabb magyarjaként ismert profi versenyző helyett a Master Of Disaster csapat egy 1941-es Willy’s Coupe alkohol hajtású Pro Mod-ját hozta el, mely ugyan nehezebb, és ezer lóerővel gyengébb jármű, de mégis igazi Dezsőpótló volt a nézők számára. A drag sokkal inkább hatásos volt a kezeletlen repülőtéri aszfalton, mint az április 8-án jégkorcsolyázó Top Methanol Funny Car.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A Pro Mod kicsivel 5 óra után történt rajtjánál hihetetlen hangokat és lendületet produkált, majd a pálya második felénél, ahol már 200-as tempó felett száguldott, hirtelen kilengésbe kezdett melyet sikerült korrigálni a pilótának. De a siker nem maradt el, hiszen fergeteges látványban volt részünk. A speaker elmondása szerint nyugat-magyarországi csúcs lett az eredmény. Aki ott volt az tudja miről beszélek! Az a tempó szó szerint fülsértő padlógáz volt.
De persze igen nagy csatát vívott több egyedi építésű járgány is, köztük rengeteg, eddig soha nem látott épített-, sport –és luxusautó. Szinte hiányzás nélkül láthattuk a magyar élmezőnyt és persze a legendás Audik is küzdöttek egymás ellen (mellett)!

Most került kipróbálásra az új fejlesztésű időmérő is, ami jelenleg az ország legmodernebb timeslip-je és infópult-ja is egyben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mint ahogy azt már mindenki megszokhatta a Carstyling is képviseltette magát ezen a rendezvényen is. Az ő szervezésükben tartották meg az éves Carstyling.Humma Racing versenysorozat próbafordulóját, valamint a Humma csapatának köszönhetően hangnyomás versenyre is sor került.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!És persze a Carstyling Klubkártya tulajdonosok a megszokott módon előnyben részesültek hiszen a kiemelt parkolás ismét biztosított volt a Carstyling molinó mögött! Volt itt még Drift bemutató is melyhez röpke 150m-t kellett gyalogolni a reptér rögös talaján – de megérte!
Hatalmas érdeklődés övezte az utoljára tavaly szeptemberben megrendezett taszári versenyt: minden tökéletes volt, a szervezés, a felhozatal, a dragster és persze az időjárás is. Utólag is köszönjük ezt a szép napot a Futam.hu csapatának!