Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A pénteki napunk jó része a Tuning World Bodensee legérdekesebb, A3 csarnokának körbejárásával telt el. A régió elitjét jelentő csúcs tuning vasak okozta sokkot a legnagyobb céges csarnokban, az A1-ben hevertük ki, ami viszont idén valamivel kevesebbet nyújtott, mint 2007-ben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Halle A3

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Vitathatatlanul a kiállítás legdurvább csarnoka az A3: a legkomolyabb autók legtöbbje mellett általában hosszú perceket időz az ember, és még így sem fedez fel minden apró részletet: a legextrémebb átalakítások, airbrush, polírozás, aranyozás a legkülönbözőbb helyeken, tükörfényesre polírozott komplett futóművek, motorterek, kipufogók, mindez laboratóriumi tisztaság mellett, a legkülönbözőbb módokon tálalva. A fullos multimédia installációk és a szebbnél szebben kárpitozott komplett utasterek pedig már szinte alapnak számítanak. Az A3 mindig tömve van emberekkel, és ez nem véletlen: szinte mindegyik bemutatott vas egy külön világ, külön érdekes történet, amit nem elég csak az egyik oldaláról ismerni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ha bármelyik autót is ki kellene emelni az A3 felhozatalából, nagyon nehéz lenne objektíven ítélkezni, így csak a két kedvencemet említem meg: az egyik a számos arany bevonattal és kiegészítővel felszerelt vajszínű Volkswagen Polo, másik pedig egy arany-fehér fényezéssel és airbrush-okkal, valamint ehhez harmonizáló bőrözéssel ellátott Passat. Mindkét autó hihetetlen harmóniát sugárzik magából, viszont ilyen felhozatal mellett, ebben a csarnokban ez is csak két autó a sok közül. Így talán az sem meglepő, hogy csak itt több képünk készült, mint a csütörtöki 3 csarnokban összesen...

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Hasonlóan a tavalyi Go for Gold szépségversenyhez, idén ebbe a csarnokba a Vilkinson hozta el saját szépségversenye döntős autóit, melyre a helyszínen szavazni is lehetett. Közben persze folyt nagyban a promóció, mikor legutóbb arra jártam, a színpadukon éppen egy lány lábát borotválták az új pengével. No comment :)

Halle A1

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Utunk ezután a legnagyobb céges csarnokba, az A1-be vezetett, ami viszont a tavalyi után kis csalódást okozott. Mind kiállítók, mind autók terén kevesebbet nyújtott a 2007-es szintnél, a legnagyobb nevek, mint a Hamann, a Brabus, Lorinser, vagy éppen a Startech, stand szintjén idén vagy távol maradtak, vagy a még fel nem derített B-s területeken vannak – erre mondjuk elég kicsi az esély. A tavaly több száz négyzetmétert elfoglaló Hamann egy-két autóját elszórva lehetett felfedezni valamely partnercég sandján, ugyanígy pl. a Brabus – és vele együtt sok más nagy név – a Tune it Safe! standján jelent meg egy-egy autó erejéig.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Panaszra azonban így sem lehetett okunk, hiszen rengeteg komoly stand és látnivaló fogadott minket így is. A fő exkluzivitást a már jó előre beharangozott Rinspeed búvárautó jelentette, de nagyon szép körítéssel és autókkal érkezett az SKN1, az Abt Sportsline és a Yokohama Motorsports is. Az igazi csemege számomra azonban a Cobra standján volt kiállítva: először találkoztam élőben az új Skyline R35 GT-R-rel, melyhez a cég – több más között - már most kétlépcsős motortuning programot kínál, mellyel akár 620 lóerőig húzhatjuk fel az Európában még nem is kapható Nissant.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Idén láthatóan általános divatszín a fehér és a fekete, és ezek kombinációja, az A1 autóinak 90%-a ezekben az árnyalatokban pompázott. Nagyon sok matt fényezést, valamint matt, vagy karbon fóliázás is megfigyelhető volt a demóautókon, a legérdekesebbet azonban a JE Design Leon Cupráján találtuk. Ez nem csak karbon mintázatú volt, de a bevonat a minta szerint textuúált is, az egésznek olyan a tapintása, mintha a teljes kaszni műanyagból készült volna.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az O.Z. volt talán aki egyáltalán nem aprózta el a megjelenést idén: standján a Hamann Black Miracle mellett a geigercars.de, ugyanolyan matt fóliával bevont kompresszoros Corvette-jét állította ki, stílszerűen mindkét oldalon más-más, de az autók karakteréhez nagyon is passzoló felni garnitúrákkal. A teljesség kedvéért volt azért még pár tuningolt R8-as, egy rahedli Smart, és tényleg sok igényes és komoly gép, melyeket eddig leginkább csak sajtóanyagok képeiből ismerhettünk. Nagyon nagy élmény ezeket az autókat élőben látni, viszont a tavalyi szinthez képest ez most tényleg kevesebb. Bízunk benne, hogy a többi céges csarnok kellően kárpótol majd bennünket!

Folytatása következik!