Hétvégén Nyíregyházán, a Kodály Zoltán Általános Iskolában került megrendezésre a városról városra vándorló luxusautó kiállítás az Allianz Hungária biztosító támogatásával. A mostani alkalom egy kicsit érdekesebbnek ígérkezett számunkra, hiszen mi is kiállítóként indultunk erre a rendezvényre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az a szerencse ért bennünket, hogy Daniel-t megkérte egy ismerőse, vigye fel gyönyörű szép Corvette-jét is a kiállításra. Mit lehet ilyenkor mondani, szerintem csak igent. Utólag is köszönjük neki a lehetőséget. Izgalmas utazásnak nézhettünk elébe: utunkat városról-városra ámuldozó tekintetek kisérték, de tudtuk, a kiállításon mi fogunk csak nagyobbakat nézni. Kiállítóként már pénteken oda kellett érnünk de nem bántuk meg, hiszen gazdagodtunk pár felejthetetlen élménnyel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Úgy este 8 óra tájékán már szinte minden kiállítandó autó megérkezett, kivéve a neves magyar gyűjtő, Mr. Bader csoda autóit. Eddig nagyjából minden rendben is volt, a 207 cm széles bejárat nekünk még nem jelentett gondot a 202cm-es Corvette-tel, viszont a kiállítás legexkluzívabb autója, a Pagani Zonda 206cm szélességével igencsak megküzdött a feladattal. Az autó bejuttatása kb 3/4 óráig tartott, és legalább 6 ember tolta előre-hátra centiről centire, mire sikerült vele bejutni. Ebben a műveletben mi is segédkeztünk. Daniel még a Pagani volánjához is beülhetett, és ő kormányozta a helyére, amíg mi toltuk. Ezek után sem volt még vége a munkának, mivel Nyíregyháza környékén esett az eső így a később érkezők moshatták az autóikat. Ez is egy nagy élmény volt, hogy segíthettünk lemosni két Ferrarit, egy Pagani-t és egy Aston Martin-t, a művelethez használt szivacsokat azóta persze a vitrinben tároljuk :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Úgy éjfél felé minden rendben is volt és végre elmehettünk aludni az előre elkészített szállodai szobánkba. Szombat és vasárnap reggel 10 órától délután 6-ig lehetett kilátogatni a rendezvényre, és gyönyörködni a gépcsodákban. A kiállítás fő attrakcióját természetesen Mr. Bader Al Roudhan gyűjteményének egy része jelentette. Azoknak, akik már látták Mr Bader autóit, nem kell elmesélni, hogy milyen élményekkel gazdagodhatott mindenki, aki kilátogatott ide ezen a hétvégén. Ismét megcsodálhattuk négy autóját: a Ferrari F50, Ferrari F60 Modena, Aston Martin Vanquish, na és persze a legnépszerűbb Pagani Zonda fogadta a nézőket. Sajnos a Lamborgini Murcielago-t ez alkalommal sem láthattuk, most éppen azon egyszerű oknál fogva, mivel szélesebb, mint 207cm. Kár, talán majd legközelebb.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A négy gépcsodán kívül is akadt látványosság bőven: jelen volt számos Nyíregyházi márkaképviselet autóival, így például a Honda: Civic Type-R, új Accord, Alfa Romeo: Spyder, új 156-os, Citroen: C2, C3, BMW: Z4, új 7-es, Jaguár: X és S Type. Rally autókkal is találkozhattunk: jelen voltak a Gáspár Racing team tagjai is, Honda Civic VTI versenyautójukkal. Volt kint egy Mitcubishi Lancer EVO VI-os is, amihez hasonló nyerte a legutóbbi Hungaroringes gyorsulási verseny 5-ös kategóriáját. Találkozhattunk egy Opel Speedster-rel is, amiből összesen kettő található ma Magyarországon, ez az autó már erősen tuningolt változat volt, 2.2-es motorral, kb. 200LE-vel és 700kg önsúllyal. Ezekkel a paraméterekkel laza 5 másodperces 100km/h-ás sprintre képes. Az autó tulajdonosa viszont még mindig nincs megelégedve, így lehet, hogy legközelebb már egy ennél is erősebb Speedster-rel találkozhatunk.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Na és persze az általunk vitt Corvette is nagyon népszerű volt a közönség számára. Az autókon kívül modellbemutató, az Allianz által szervezett közönség játékok, a Modena, Pagani és Corvette beindítása szórakoztatta az embereket. A látványosságok mellett még arra is nyílt lehetőség, hogy aki akart, beülhetett az F50-be egy fénykép erejéig. A két nap alatt legalább 6-7 ezer ember volt kíváncsi az autókra, ami önmagáért beszél, és bizonyítja, hogy a rendezők ismét kitettek magukért. Vasárnap pedig a hat órai zárás után sikerült harmadikként kijutnunk az autóval :). Rögtön ezután muszáj volt indulnunk, hiszen 300km hátra volt hazáig, pedig szerettük volna még lekamerázni a Pagani kituszkolását.

Emlékezetes kis hétvége volt ez a mostani, nagyon élveztük. A következő ilyen rendezvényen is biztos ott leszünk bár sajnos valószínűleg már nem kiállítóként.

(Akit bővebben érdekelnek Mr. Bader kiállított autóinak paraméterei, megtalálhatja a nyári, Siófoki alkalomról készített cikkünkben, rengeteg kép kíséretében - link rögtön itt, az oldal alján. Jelenlegi galériánkban több hölgyemény szerepel mint autó, de talán valahol megérthető kollegáink álláspontja :))