Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Szinte még alig hűltek ki a pályák az idei szezon után, a Porsche máris bemutatta új versenyautóját, melyet a nemzetközi Carrera és GT3 kupák mellett a Porsche leghíresebb sorozata, a Mobil1 Supercup futamain fog kamatoztatni.

A Forma-1 programjaként megrendezett Szuperkupa a márka legnagyobb nevű versenye, és világ egyik legerősebb márkakupa sorozata, mely az összes többi nemzetközi 911-es kupa között a legfontosabb megmérettetés. A Porsche számára már a csak a presztízs miatt sem mindegy, milyen autót versenyeztet ezeken a futamokon, így évről-évre megújítja a sorozatban szereplő autóját. Az alapot mindig az aktuális 911-es jelenti (jelen esetben ez maradt a 997-es kaszni), melynek külalakja némileg el is tér az idén használt modelltől. A legfőbb változásokat a hátsó traktuson találhatjuk, melyen talán a legszembetűnőbbek a légkiömlő nyílások, melyek a motor hatékonyabb hűtését segítik elő.

Változott viszont a motor is: a 2008-as GT3 Cup 3.6 literes 6-hengers boxermotorja 420 lóerőt teljesít, így 20 lóval tud többet az idei verziónál. A nyomaték szintén 420 Nm-re nőtt. A teljesítmény egy 6-sebességes váltón keresztül jut el az aszfaltra, a megállásról kerámia fékek, a megfelelő hangzásról pedig sport kipufogórendszer gondoskodik. Az autó súlya viszont csökkent: a kupában használt verzió mindössze 1150 kg-ot nyom, amivel pontosan 245 kg-al könnyebb, mint az utcai GT3, viszont 30 kilóval nehezebb, mint a 2007-es verseny modell.

A 2008-as GT3 Cup 265 példányban kerül legyártásra, melyből 26 készül a március elején rajtoló sorozatokra.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!