A G-Power az új M7-es BMW tuningjával piacra dobta a kategória legmagasabb teljesítménnyel rendelkező autóját, az új G-Power G7-est. Az autó gyárilag 6.0 literes motorját 7.1 literesre fúrták fel, így 530 lóerővel és 740 Nm-es nyomatékkal állóhelyzetből mindössze 5 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet, a száguldás pedig 315km/h mellett tetőzik.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!













A teljesítmény növekedést elsősorban a hengerűrtartalom növelésével érték el, de emellett a főtengelyt és a dugattyúkat is átalakították. Természetesen ez a tuningprogram tartalmazza a vezérlés módosítását is, a megváltozott paraméterek függvényben, továbbá a G-Power rozsdamentes acélból készült kipufogórendszerét és a szintén rozsdamentes acélból készült sport leömlőt is. Az újonnan fejlesztett rendszer minden motorhoz kapható, ezen kívül kiiktatták a 250km/óránál lévő elektronikus szabályozást is.

A G-Power a 760i mellett a 745-ös modell számára is kínál tuning lehetőséget, ami nem más, mint a jól ismert kompresszoros, G7-es EVO 1-es motor, nem kevesebb mint 500 lóerővel, ami mellé 700 Nm-es nyomaték párosul. Ennek eredményeképp a V8-as luxus limuzin 0-ról 100km/órára 5,1 másodperc alatt sprintel, a végsebessége pedig több mint 300km/óra.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A G-Power 20 éves történelmének egyik jelentős mérföldköve az új aerodinamikai Highline dizájnvonal, ami természetesen számtalan teszten ment keresztül a szélcsatornában. Ez az új első és hátsó lökhárító valamint az összes optikai átalakítás 100%-ig a G-Power mérnökeinek agyszüleménye. Különleges figyelmet szenteltek a BMW sportos jellegének kihangsúlyozására, anélkül hogy túl kirívónak tüntetnék fel azt: az aerodinamikai alkotóelemek egyfajta különleges vadságot kölcsönöznek a modellnek. A G-Power tervezői a csomagtartó a lekerekítésével próbálták még jobban kihangsúlyozni az autót sportos karakterét.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az autó alá a G-Power III Pro 15 küllős rozsdamentes aluminium felnik kérültek 20”, 21” és 22”-os méretben. A felniken elöl 265/30 ZR hátul pedig 295/25 ZR abroncsok feszülnek. A nagy teljesítményhez a fékrendszert is módosították, és nagyobb féktárcsákkal is szerelték a G7-est. A megfelelő úttartás és stabilitás érdekében az autót elől 25 mm-rel, hátul 20 mm-rel ültették meg, valamint a futóművön is elég rendesen keményítettek.

A kifinomult belsőteret olyan exkluzív kiegészítők biztosítják, mint például az aluminium pedálok, a sportos lábtartó, vagy a grafitszürke belső (fekete és fehér választási lehetőségekkel), továbbá első osztályú G-Power Kjerba Walknappa bőrrel felszerelve. A különleges kivitelezésű bőrbevonat bármilyen színkombinációban megrendelhető a vásárló igénye szerint.

Szépnek szép de nekem még mindig jobban tetszik az előző (E38-as) hetes bömbi, de szó se róla azért ezt is elfogadnám :)