Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az ABT egyik legújabb áldozata a SEAT teljesen új dízájn vonalát bevezető Altea. A legendás német cégben ezúttal sem kell csalódnunk, a már megszokott precíz minőség mellett egy igazán mutatós kis sportkocsit varázsolt az Altea-ból. A fejlesztők elsősorban az optikára fektették a hangsúlyt, de az ABT tuningprogramokban már megszokhattuk, hogy a teljesítményt legalább egy chippel és egy új kipufogó rendszerrel is kicsit megvadítják.

ABT-ék két fajta motorhoz kínálnak tuning lehetőséget: az 1.9-es TDI 105 lóerejéből 130 valamint 2.0-es 140 pacijából 170-et sikerült előcsalogatniuk. A sportossághoz passzoló biztonság fényében az autóra egy komplett sport futómű valamint erősebb fékek is kerültek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!







Az autó igazi erőssége azonban a megjelenése, sportosságot és dinamizmust sugároz. Felkerült egy teljesen új front, hátsó valamint küszöb spoilerek, valamint két króm ovál végű dob is. A kocsi alá választhatunk 16”-os felnitől egészen 19”-ig. A legjobb választás mindenképpen a 19”-os kerék, az összhatás így már igazán nagyon brutális.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az Altea alapból is egy szép és egy kicsit formabontó autó, így az ABT-nek talán nem is volt olyan nehéz dolga. A képek magukért beszélnek, mondjuk azt nem mondom, hogy minden vágyam egy ilyen, de azt mindenképp leszögezhetjük, hogy igazán egy kellemes jelenség :)