Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A sokak által csak „matchbox”-nak titulált kis sport kupé, az Opel Tigra idén Twin Top néven született újjá. Az új tigris viszont most már nem csak kupé, hanem kabrió is egyben.

A design tökéletesen összecseng a legújabb Opel modellek meghatározó stílusjegyeivel, az autó bemutatkozása pedig igazán jól sikerült - mutatja ezt az is, hogy a Genfi Autószalonon a nemzetközi zsűri az Év kabriójának választotta az autót.

Lássuk mi is az, amivel a Twin Top kiérdemelte ezt a megtisztelő címet. Kezdjük talán az egyik nagy újdonságával a lenyíló tetővel. A tetőnyitás gombnyomásra történik, körülbelül 18 másodperc alatt, ami igen jó adatnak számít a kabriók világában. Viszont a lenyíló tetőnek is megvan a maga hátránya: így egyszerre csak egy csajt vihetünk magunkkal a Tigrában :)

Sajnos az új Tigrisbe sem raktak igazi bika motort (inkább csak olyan bocisat), ez talán annak is köszönhető - mint jónéhány barátom is mondta már - a Tigra inkább női autó. Én nem osztom ezt a véleményt szerintem ez igen is egy nagyon jó kis sport kupé, apróbb hibákkal...

Az autó motorterébe az Opel most futó 1,4-es 90 lovas, és 1,8-as 125 lóerős szerkezete került. Ez a motorválaszték talán nem hangzik olyan acélosnak egy kb 1300kg-os autóba, de vannak már tervek egy 150 lóerős turbós változatról is. Nekem - mint a témában kompetens személynek - az előd és az utód is tetszik, de maradjunk abban, hogy ez lehet, hogy nem túl objektív vélemény :)

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Most, hogy kellőképp kiömlengtem magam kedvenc autótípusomról, nézzük mit is alkotott a Stinmetz: szokásához híven, a legendás Opel-tuner csapat azonnal kezelésbe vette az év kabrióját. Jelenleg csak egy optikai csomaggal álltak elő, de az igazán jól sikerült. Az optikai csomag új első lökhárítót, dupla krómvégű kipufogót és Steinmetz alufelniket tartalmaz, Michelin vagy Continental abroncsokkal. Mindezek mellett Steinmetz sport tükröket, valamint egy alumínium tanksapkát találhatunk meg a cég által felcicomázott autón. Az első lökhárítót szélcsatornában tesztelték, így nem csak az optikát, hanem az autóra ható leszorító erőket is nagymértékben javítja ez a módosítás. A megfelelő sportosság érdekében a Twin Top-ot 30mm-el lejjebb is ültették.

Természetesen az autó belsejét is egy picit feldobták. Számos elemet aluminiumra cseréltek: pedálok, lábtartók, kézifékkar, váltógomb, valamint bőkezűen bántak a bőrrel is odabent.

Hát ennyi! Lehet, hogy nem sok, de ezen módosítások összessége éppen elég ahhoz, hogy az egyébként is gyönyörű Twin Top Tigrát egy igazán egyedi kis kabrióvá alakítsa. Mindazonáltal, én azért még megvárom, amíg egy igazi motort adnak a kocsi mellé :)