Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Honda a napokban mutatta be első példányát a szigorúan limitált szériában gyártott NSX-R GT változatának, melyből mindössze 5 db készül a világon. Az exkluzív kétüléses érdemeit csökkenti, hogy kizárólag az optika terén tér el legendás elődjétől.

Az NSX-R GT számára készített légterelő szett egy jókora légbeömlővel tarkított, erőt sugárzó első lökhárító toldatot, egy pár oldalsó – a hátsó kerekekhez vezető - beömlőt, valamint egy hátsó légterelőt és diffúzort tartalmaz. Szintén a csomag része a hátsó ablak fölé tornyosuló, a 70-es évek F1 versenyautóit idéző légbeömlő – viszont ez az elem is csak a design része, további funkciója nincs. A szett minden eleme karbonból készült, és kizárólag erre a modellre passzol.

Amennyire exkluzív ez az öt Honda, ehhez hasonlóan az áruk is ebben a kategóriában keresendő. A GT verzióra konvertált NSX-eket 357.700 euró (kb 88 millió HUF) ellenében vesztegetik, ami azért egy cseppet sok egy feloptikázott autóért, még ha Honda is ;) A borsos árral a gyártó állítólag a toldatok fejlesztési költségeit kívánja fedezni.

Az autó egyébként technikailag teljesen megegyezik a normál „R” verzióval: 3.2 literes motor, hátsókerék-hajtás, 280 LE és 298 Nm nyomaték.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!