Az új VW Passat minden téren a legjobban sikerült széria, az eddig megjelentek közül. Az immáron luxus-osztályba sorolandó limuzinnal, a Volkswagen nem titkolt célja egy új standard felállítása kategóriájában. A fejlesztéseit tekintve hasonló elveket valló Abt Sportsline pedig már le is csapott a modellre.

Igaz, a tuning csomag még nem készült el teljesen, de a kempten-i székhelyű cég mérnökei konkrét tervekkel rendelkeznek a legutolsó részletet illetően is. A VW csoport összes típusának tuningját tekintve vezetőnek számító vállalat elsősorban optikailag veszi kezelésbe az új modellt.

Az autóra diszkrét, ám sportos légterelő toldatok kerülnek az első és a hátsó lökhárítót illetően is. Az aerodinamikai elemek rendkívül harmonikusan illeszkednek a Passat karakteréhez, szelíden sportos, ugyanakkor elegáns megjelenést biztosítva – úgy ahogy azt egy igazi luxusautónál megszokhatta az ember.

A szett mellé a cég saját mutatós, ötküllős felni garnitúráját kínálja. Természetesen a felfüggesztés sem maradhat érintetlenül, azonban a direkt a típushoz készülő komplett sport futómű még fejlesztés alatt áll. A képen is megfigyelhető mértékű ültetés mellett, cél a dinamikus, ugyanakkor kényelmes vezetési körülmények biztosítása – ezen a téren az Abt mindig is jól megtalálta a középutat a sportosság, és a mindennapi használat között.

Ezek szellemében készül a neves bajor csapat legújabb alkotása, mely minden bizonnyal ismét azt hozza, amit elvárunk tőle. Kíváncsian várjuk a végkifejletet.