Az M&D csapata egy különleges, az M pakett kék és vörös színeit idéző fóliázással látta el a bajor bestiát, amelyet a nemrég megjelent BMW M6 GT3 ihletett. Hogy ellensúlyozzák a világos külső színeket, az eredeti görgőket 21 colos kovácsolt bronz színű Rennen Type R-55-ös alufelnikre cserélték.

A 650i egyébként a Prior Design PD6XX elnevezésű widebody kitjével is büszkélkedhet, amely durván kiszélesített első és hátsó sárvédőíveket, küszöbtoldatokat, átalakított, hangsúlyos koptatóval és légterelőbajszokkal megfejelt első lökhárítót, brutális diffúzorral ellátott hátsó lökőst és csomagtérajtóra erősített légterelőt tartalmaz. A még sportosabb kiállás és a jobb úttartás érdekében Prior Design-ék 30 mm-rel meg is ültették a kocsit.

Az utolsó simításokat a motorvezérlő elektronika átprogramozása és egy egyedi sportkipufogó beépítése jelentette, melynek köszönhetően a 650i orrában morajló 4.4 literes ikerturbós V8-as 408 lóerő és 600 Nm nyomaték helyett 495 lóerő és 722 Nm leadására lett képes.