Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!


Az Abt Sportsline már évek óta gyárt kiegészítőket a Volkswagen Polókhoz. Mai import cikkünkben egy minden átfogó, sportos tuning programot mutatunk be, melyet a legújabb VS4-es modell számára fejlesztettek ki.

A kit legszembetűnőbb eleme a különleges aerodinamikai csomag. A hűtőrács és spoiler dinamikus és stílusos külsővel látja el az igencsak szerény megjelenésű szériát. A hátsó spoiler nemcsak sportosabbá teszi a kisautó megjelenését, de megnöveli a nagy sebesség melletti leszorítóerőt is. A két végződéssel ellátott kipufogórendszer egyrészt szemet gyönyörködtető látványt ad a hátsó traktusnak, másrészt igencsak kellemes hangot kölcsönöz a VS4-nek, a fültanúk - kis túlzással - a VW Polo kupa versenygépeinak hangját vélik benne felfedezni.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A fenti összehasonlítás a teljesítményben már nem ennyire helytálló, de csodákat nem is kell várni egy kicsi dízel blokktól. Az Abt ennek ellenérek itett magáért: az 1.4-es TDI motor optimalizációjának köszönhetően 20 lóerőnyi pluszt kapunk, 230 Nm nyomatékkal párosulva, ami remek eredmény ettől a motortól. A blokk így akár 12.1 másodperc alatt 100 km/h-ra "repíti" a VS4-et, melynek csúcssebessége 182 km/h.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A teljesítménynövekedés mellett speciális felfüggesztés teszi a vezetés élményét még sportosabbá. A kicsi sprinter 35 milliméterrel került közelebb az úthoz, de ami még ennél is fontosabb, sokkal kezelhetőbbé vált az eredeti verziónál, így amellett, hogy gyorsabb lett, biztonságos és kényelmes is maradt.

Az Abt üdvöskéjének tökéletes útfekvését a 16 és 17 inches könnyűfém ötvözetből készült Z típusú felnik, valamint a Continental 215/35R17-es abroncsok garantálják.

Az eddigi Abt Polók jellemzőit követve alakították ki a belső teret is. Az alumínium pedálszett, alumínium sebességváltó gomb és egy Abt logóval ellátott szőnyeg emlékeztet az Abt hagyományokra, így menet közben is úgy érezzük mintha egy verseny Polóban ülnénk.

Az Abt ismét mindent megtett, hogy a Volkswagen rajongók ne maradjanak csalódottak, az Abt Poló VS4-ben a wolfsburg-i modellek sikerszériájának egy újabb tagját üdvözölhetjük.