Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A svájci székhelyű Xeigen tuningműhely még egyszer be szeretné bizonyítani, hogy országuk nem csak a csokoládéiról és óráiról híres. A cég a napokban mutatta be legújabb alkotását, mely egy teljes körű optikai csomagot takar Nissan 350Z tulajdonosok számára. A csomag a Formula nevet kapta.

A durván átalakított demóautó gyöngyház fehér fényezést kapott, japán Kamikaze zászlóval a tetején. Az optika csomag új első és hátsó lököst, küszöbspoilert valamint egy méretes hátsó szárnyat tartalmaz. Minden beömlő- illetve kiömlőnyílásnak kulcsfontosságú szerepe van a használatban is, ugyanis a csomag elkészítése során igen nagy hangsúlyt fordítottak az autó aerodinamikájának javítására, valamint a kulcsfontosságú alkatrészek hűtésére - lásd fékek, olajhűtő. A csomag minden egyes összetevője tökéletesen, illesztési hibák nélkül szerelhető a gyáriak helyére. A diffúzor, valamint az első spoileren található légelosztó opcionálisan kérhető karbonszálas illetve üvegszálas kivitelben is, de hasonló opciókkal állnak rendelkezésre a szemöldökök is.

Egy vérbeli demóautó nem teljes ugyebár, ha csak optikailag alakítják át, így kicsit feljebb húzták a motor teljesítményét is. A 3,5 literes V6-os egység gyárilag 280 lóerő maximális teljesítmény leadására képes, ám ez egy kis chip tuninggal tovább fokozható. A Xiegen a chip tuning közbeiktatásával további 30 lóerőt hozott ki a V6-osból, így a Nissan már nem mondható vérszegénynek a maga 310 lóerejével. A tökéletes útfekvés érdekében a KW lengéscsillapítóit szerelték be, a sportrugóknak hála pedig az autó hasmagassága 40 milliméterrel csökkent. További üde színfoltként pedig a Parotech 20 colos krómozott görgőit említhetjük, melyeken 245x30-as Pirelli abroncsok feszülnek.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!