Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Egy nyitott tetejű Porsche mindig jó választás. Elegáns, sportos bármilyen alkalomra kitűnő társ. Azonban egy 9ff kabrió sokkal többre képes. Ízelítőnek néhány ütős adat: kevesebb, mint 4 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h-át, további 5 másodperc kell a 200 km/h-hoz és végül, ha még 11 másodpercig tapossuk a gázpedált elérhetjük a 300 km/h-át is.

A Német 9ff azzal a nem titkolt szándékkal készítette legújabb Porsche koncepcióját, hogy elnyerje a világ leggyorsabb nyitott tetejű autója címét. Lássuk, mindez mennyire sikerült. Az autó hihetetlen teljesítménnyel rendelkezik, egészen pontosan 780 lóerő és 830 Nm nyomaték gondoskodik az aszfalt szétszaggatásáról.

A 9ff Porsche mellett további 15 tuningolt sport autó versenyzett a sebességi világrekord megdöntéséért. A megmérettetésre az olaszországi Nardo városában található versenypályán került sor. A 9ff feje, Jan Fatthauer utolsóként állt a rajthoz a keménytetővel szerelt izmos Porshe-jával. Mindössze három kör után leparkolt és haláli nyugalommal sétált el egy kávéért az állukat kereső vetélytársak mellett. A 9ff Porsche a hihetetlen, 380,5 km/h-ás mért végsebességével a világ leggyorsabb tuning kabriója lett.

A verseny utáni sajtótájékoztatón a 9ff főnöke kijelentette, hogy nincs min meglepődni. Már a koncepció készítése elején tudták, hogy ez lesz a végeredmény.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Egyébként a Nardo-i megmérettetésen további két rekord is született. A Brabus Rocket 365,7km/h-val a világ leggyorsabb szedánja, valamint az Enco Porsche Cayanne 294,5km/h-val a világ leggyorsabb SUV-ja lett.

További résztvevők:

OPC Opel Vectra C
Edo Porsche GT2 R
Edo Lambirghini Gallardo Spyder
Edo Ferrari F430 Spider
Edo Porsche Cayanne
Techart Porsche 911 Turbo
Techart Porsche Cayman S
Golf V RS32
Sportec Porsche Turbo
Egy 650lóerős A4-es Audi
Valamint pár nem annyira extreme tuning autó

Bár egy ilyen mezőnyben - egye fene - elfogadnám a leglassabb autót is :)