Ha ezt az autót egy szóval kéne jellemeznem, ez jutna eszembe: SZEX! A 2004-ben megjelent hatos kupé sokáig kakukktojásnak számított a modellpalettán, de mára sikerült teljesen elfogadottá tenni az autó formavilágát olyannyira, hogy már vonzónak, brutálisnak, lehengerlőnek hat megjelenésében és ugyan ez jellemző a teljesítményére is.

A G6-os alapjául a V8 650i kupé szolgál, ami mindenféle beavatkozás nélkül gyári állapotban is 367 lóerovel és 490 Nm maximális forgatónyomatékkal büszkélkedhet. A 23 év tapasztalatával rendelkező G-Power által átdolgozott 6-os motorja ezzel szemben 550 lóerot és 750 Nm maximális forgatónyomatékot teljesít.




A teljesítménynövelést a hengerűrtartalom 5,2 literesre növelésén túl, G-Power EVO II kompresszorfeltöltővel érték el, ami természetesen komplett motorátépítést követelt. Dugattyúk, szelepek, szelepvezérlés, szívósor. A mestermunka eredménye: a százas tempó eléréséhez mindössze 4,5 másodpercre van szüksége a G6-nak, az élvezetnek pedig az elektronika szab határt 322 Km/h-nál. Ezek a menetteljesítmények már az M6 tulajdonosait is zavarba hozhatják, de ha mindez nem lenne elég, hát a fogyasztás hallatán tuti arcukra fagy a mosoly, ugyanis a G6 gyártó által megadott fogyasztási értéke 13,4 liter/100 kilométer. Azért abban is biztos vagyok, nem ezzel csábítja megrendeloit a G6.

A kevés sokszor több vallja a G-Power ezért a HIGHLINE-ra keresztelt karosszéria kiegészítők megtervezésekor elsősorban a forma tökéletesítését tartották szem elott. A HIGHLINE Kit módosított első-, hátsó lökhárítóból küszöbökbol, csomagtérfedél spojlerbol, tetospojlerbol és karbon hátsó diffúzerből áll. A spojlerkiegészítok alapanyaga szénszállal megerősített muanyag komponens, melyet a G-Power leányvállalata a CFKtec készít.




Az 5,2 literes V8-as újfejlesztésű rozsdamentes rendszeren keresztül dörgi ki az égéstermékeket. A végek anyagválasztásánál a G-Power arra is figyelt, hogy azok a termelődő hő hatására ne színeződjenek el. A komplett rendszer része a sportkatalizátor, valamint a SPEEDFLOW névre keresztelt áramlásoptimalizáló rendszer, mely a gázok szabadabb útját biztosítja.

A komplett átalakítás talán legagresszívabb eleme a gyönyörű kialakítású 21 collos SILVERSTONE DIAMOND alufelni garnitúra. A tíz duplaküllős görgőkön elöl 255/30R21-es, hátul pedig 295/25R21-es méretű gumik vannak. A SILVERSTONE DIAMOND 20 collos méretben is rendelheto.

Az elso kerekeket a G400-as fékek bírják lassulásra, ez 400mm átmérőjű féktárcsákat jelent, amik 36mm szélesek. Hátul ugyancsak méretes, 345mm tárcsák végzik feladatukat. A talajfogást a G-Power saját fejlesztésű RS magasságában és keménységében is állítható futóművére bízta.





A cikket a Bimmerteam.hu oldalnak köszönhetjük!