Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Domonkos Csaba neve a Hungaroringen rendezett gyorsulási versenyek rendszeres látogatóinak már biztosan ismerősen cseng, az általa épített turbós Ladával sorra aratja a babérokat. Kíváncsiak voltunk, hogy Csaba a hétköznapokban milyen autót is használ, amiről kiderült, hogy nem is annyira hétköznapi, hiszen a DCS Tuning Group tulajdonosa mégsem járhat egy mezei, széria géppel.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az alapot egy Alfa Romeo 164 szolgáltatta, amelyben egy 3000 ccm V6 erőforrás dohog, mind a négy kereket hajtva, ennek köszönhetően az autóval kiválóan lehet rajtolni, és a kanyarokban is kezes bárányként viselkedik. A motor széria állapotban 230Le-t teljesít, ami egy átlagembernek bőven elég volna, de a sebesség igazi szerelmeseinek édes kevés. Ezen a gyári adaton hívatott segíteni egy Angliában elkészített motorvezérlő program, amely hatására felszabadult 284 lóerő már kezdte megközelíteni Csaba igényeit. A teljesítmény megemelkedése mellett a leszabályzási fordulatszám is nőtt, meg sem állt egészen 8200rpm-ig. A motortuning talán legalapvetőbb eszköze, a sportlégszűrő ebből az autóból sem maradhatott ki, jelen esetben egy BMC direktszűrő javítja a légzést. Mivel a jármű erdetileg egy a hétköznapokra használható „ütőképes” autónak készült, ezért a gyári vezérműtengely megmaradt, de el lett fokolva, valamint felkerült azért egy állítható benzinnyomás szabályzó is, amelynek a visszajelző órája a motortérben található. Ez a kis okosság azért jó, mert normál használatnál, visszaállított benzinnyomással egész kultúrált fogyasztást lehet kihozni az autóból - országúton kb 9 litert, ami egy háromezres, 284Le-s motortól hagyjuk meg elég jó eredmény. Ha viszont meg kell mutatni mit is tudunk valójában, fel lehet tekerni a benzinnyomást, ilyenkor nem számít a fogyasztás, mehet ami a csövön kifér.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Később a 284 lóerős teljesítmény is tarthatatlan maradt, hiszen ez az autó a lelke mélyén többet tud, ezért felkerült rá egy 200Le-s nitro szett is, ami „csak” 80Le-re van kalibrálva, mivel mégiscsak tartós használatra szánták, így nem érdemes kínozni a motort a nagyobb teljesítményre kalibrált nitróval.

Az autó külsején kevesebb dolog változott, mint a motortérben, nem ezzel hivalkodik igazán. Elengedhetetlen kiegészítőként felkerült 2 pár gyönyörű 17”-os RH felni és egy brutális hátsó szárny is befigyel, ami azért sugall valamit a gépállatról. Nem maradhatott el az üvegek sötétítése sem, éppen ezek teszik sejtelmessé a jármű megjelenését. Az utastérben gyári állapotok uralkodnak, hátul a csomagtartóban pedig jól elrejtve, de rálelhetünk a jól ismert nitro palackra is.

A hobbi autó 200m-en futott legjobb ideje 9,21s, ami figyelemreméltó teljesítmény egy 1800kg-os kocsitól. A történethez azért hozzátartozik, hogy bemutatónk elkészülte óta már viszonylag sok víz lefolyt a Dunán, azóta több versenyen is láttuk szép eredményekkel szerepelni az Alfát. Amennyiben kapunk róla a jelenleginél aktuálisabb infókat szívesen kiegészítjük velük a cikket.

Típus

Alfa Romeo 164 3.0 V6

Tulajdonos

Domonkos Csaba

Motor

Motor

3000 ccm 24V, kb 364 Le

Légszűrő

BMC direktszűrő

Egyéb

80 Le-s nitro szett
Állítható benzinnyomás szabályzó

Futómű

Felni

17" RH könnyűfém felnik

Egyéb

Négykerék hajtás

Külső optika

Spoiler

Brutális hátsó szárny
Gyári küszöbök, első és hátsó lökhárító

Egyéb

Szélvédő sötétítés
DCS Tuning szévédőmatrica