A Fusion Hungary csapata elkészült az idei év egyik bemutató autójával. A cél idén is az volt, hogy övék legyen valamelyik kategóriában a győzelem minden kiállításon. Tavaly a Hummerrel a legnagyobb demoautó kategóriában indultak, idén a leghangosabb kategóriát célozták meg, a FUSION új jelmondata a "MAKE SOME NOISE" jegyében. Aki volt a szezonnyitó Carstyling.hu Tuning Shown Szegeden az látta és hallotta, illetve volt, hogy csak érezte....

Az építés nem volt könnyű, hosszas számolgatás és tervezés után rengeteg álmatlan éjszaka és néhány köbméter faanyag felélése után, megszületett a rettenet. A T3-ban 6 db powerplant 38cm-es 1200Wattos mélysugárzó próbálja biztosítani az alsó frekvenciák lesugárzását. A ládák kalibrálása során elsősorban az volt a cél, hogy minél hangosabb legyen, minél messzebbről lehessen hallani és minél tisztább basszust adjon. Így hát a zárt ládák mellett döntöttek és hat darab egyenként 65 literes netto térfogatú láda került a gép belsejébe. Az erősítő választás már nem volt ilyen körülményes, a 3 db 1100Watt RMS teljesítményű monoblock könnyedén hajtja a nyomókat, 1 Ohm-os terhelés mellett a legkisebb jelét sem mutatva a melegedésnek vagy erőlködésnek, még egy egész napos demózás után sem.

Mivel a kocsi célja az erődemonstráció, ezért nem fektettek hangsúlyt egyéb, olyan hangminőségre épített kocsiknál elvárt szolgáltatásra, mint a színpadkép és spektrális egyensúly, viszont a 14 db 3 utas nagyovál hangszóró, szó szerint letépi az ember arcáról a bőrt a magas és középhang-orkánnal. Ezek hajtásáért is mindössze 3 erősítő felel a powerplant kategória nagyobbik 4 csatornás remekéből a PP-AM16004-ből. A beépített termékek nem a csúcskategóriából kerültek ki így Magyar földi halandó számára is elérhető árú, de emellett kiválló minőségű és teljesítményű termékekről van szó. A mélysugárzó mindössze 44.990Ft, míg a nagyoválok most 29.990Ft helyett csak 19.990Ft-ba kerülnek, ami egy öntvénykosaras ilyen tudású hangszóróért potom pénz (lehet, hogy el se adjuk őket - megtartjuk mindet). A monoblock erősítők is mindössze kilencvenpárezer forintba kerülnek, olyan paraméterekkel, amit jelenleg nem sok erősítő (vagy inkább egy se…) tud nyújtani ilyen árért. Ha valakinek nincs helye 15”-os woofer szörnyet rejteni a csomijába, annak most akcióban kínáljuk a 25-ös és 30-as „kistesókat” akár basspack-os csomagban is.

A jövőben még némi munka van a projekten, de már kiállítás kész a jármű nagy része. A külső feltűnést az egész autót beborító dekormatricázással oldották meg, míg a futómű tuningért a nagyflex volt felelős. Hosszas fejtőrés és nagyon sok munka után az oldalra nyíló ajtót sikerült kicsit átvariálni, hogy jobban hasonlítson egy UFO feljáró hídjára. Megérte: így szinte csalogat, hogy sétáljunk be a jármű belsejébe, majd fülünkhöz , szemünkhöz kapkodva rohanjunk ki, amikor elindul a BASS machine.