Megint egy újabb ML-koncepció – sóhajthatnánk fel, de nem joggal: ez most valami merőben más. Először is, nem német, hanem egy dán cég, a Kleemann alkotta, aki leginkább kompresszoros átalakításaival szerzett világhírt magának. Ezúttal viszont a turbó mellett tették le a voksot. Olyannyira, hogy rögtön kettőt préseltek a motortérbe!

A tuning alapjának választott ML 63 AMG V8-as aggregátja a Kleemann Dubai/GAE (German Automotive Engineering) partnercége segítségével született meg. A 2 db Garrett feltöltő a motor mögött kapott helyet, a kipufogógáz pedig szintén saját fejlesztésű leömlőkön és rozsdamentes acél kipufogórendszeren keresztül távozik. A hűtésről a motor tetején elhelyezkedő két nagyteljesítményű vizes intercooler gondoskodik.

A módosítások eredménye igencsak meggyőző: 800 lóerő és 1000 Nm nyomaték, mely a gyári váltón keresztül jut el mind a négy, 20” Kleemann TS-7 felnivel szerelt kerékre. A 2 és fél tonnás ML63K Biturbo sportautókat megszégyenítő, 4 másodperces 0-100 km/h-ás sprintet produkál, a száguldásnak pedig csak az elektronikusan lekorlátozott 300 km/h-ás határ szab gátat. No és persze a fékek, melyek 8 és 4 dugattyús nyergei elől 380, hátul pedig 345 mm átmérőjű hűtött tárcsákba harapnak.

A luxusterepjárót a Kleemann saját fejlesztésű, komplett optikai szettjével szerelte fel, mely újragondolt első és hátsó lökhárítókból, küszöbökből, valamint egy szolíd hátsó légterelőből áll össze. Végső ecsetvonásként az exkluzív matt-fehér fényezés (Nordic White) teszi fel a koronát a koncepcióra. Az utastérben homokszínű alcantara bőrborítás, valamint exkluzív, kézzel gyártott, 400 km/h-ig skálázott sebességmérő idézi fel az Arab sivatag hangulatát.

A Kleemann ML63K Bi-turbo koncepció első bemutatkozása a novemberi Dubai Motor Show keretei között történt meg, és az már biztos, hogy az autó csak később, és korlátozott számban lesz elérhető a pórnép számára. Számos eleme viszont már most megrendelhető a cégtől, de a véglegesen összeállt csomagra még egy darabig várnunk kell.