Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

A Tuning World Bodensee utolsó napja a céges „B” csarnokok bejárásával, valamint a programok megtekintésével telt. Zárás előtt, délután 4-től került sor a show szépségversenye, a Yokohama Tuning Award díjátadójára, mely jelentős magyar sikereket tartogatott számunkra!!

Az utolsó nap délelőttje az - egyébként a látogatók miatt gyakorlatilag megközelíthetetlen - céges csarnokok felfedezésével telt, melyek a tavalyihoz teljesen hasonló koncepció szerint lettek berendezve.

Halle B4

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A céges csarnokok leghátsó darabját ismét az autóHIFI, multimédia, és elektronika jegyében töltötték meg. Illetőleg a megtöltés kifejezés kicsit túlzás, mivel idén itt is valamivel kevesebb kiállító volt – a csarnok kb. ¾ részben volt kihasználva, és ez is elég szellősen - a többit fallal választották le a szervezők. A felhozatal zömét a tavalyi évhez hasonlóan 8 képviselet (Alpine, Blaupunkt, Clarion, Ground Zero, Hifonics, JVC, Kenwood, Pioneer) autói tették ki, mellettük az Audio System és a HAMA volt még emlékezetes, ez utóbbi lehet, hogy leginkább a hostess-lányok miatt :) Számos, nagyon komolyan megépített installációval rendelkező autót figyelhettünk meg kint, de tény, hogy a tavalyi mennyiséghez képest annyira azért nem voltunk elájulva.

Halle B3

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A B3 ismét a kiegészítőké volt: a török bazárhoz hasonlító végeláthatatlan expóban a felniktől, a lámpákon keresztül a matricákig és a ruházatig minden megtalálható volt, bár hozzá kell tenni, leginkább csak a német autó tulajdonosok örömére. Cégek terén újra itt találtuk a FoliaTec standját, egy matt-karbonra fóliázott Lupo kíséretében, nagyobb nevek terén pedig a Mattig, DTS és a CSR Automotive okoztak marandó élményt standjukkal.

Aki olvasta a tavalyi beszámolót, bizonyára emlékszik még a 2007-es Go for Gold autókra. A helyüket idén hasonlóan színvonalas, válogatott vasak foglalták el, melyeket a legnépszerűbb német tuning magazinok égisze alatt érkeztek a helyszínre, több igazi gyöngyszemmel, melyekről egyszerűen nem lehetett elég fotót készíteni.

Halle B2

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A B2 teljesen vegyes felhozatalt mutatott, de ha valamihez mindenképpen kötni kellene, akkor túlnyomórészt futóművel, felnikkel és abroncsokkal foglalkozó cégeket találtunk. A B2 a KW jókora standjával indított, mellette a TOYO Tires és a Dotz a tavalyihoz hasonló nagyszabású installációval. Beljebb haladva az FK Automotive, a KONI, Vogtland valamint rengeteg, kisebb-nagyobb, felnivel operáló cég várta az érdeklődőket a témakörben.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Mellettük persze volt más is: a Carrera itt is elfoglalt pár száz négyzetmétert egy külön színpaddal, autókkal, elektromos autóverseny pályával, valamint itt volt a Car Film Components (CFC) standja is, amely nevet megkockáztatom, hogy minden egyes látogató jól megjegyzett az idei kiállítás alatt. Fóliás munkáik szinte minden csarnokban megtalálhatók voltak különböző cégek demóautóin, mindemellett a saját standjukat sem aprózták el: egy kívülről kompletten kígyóbőrbe, belülről pedig karbonba csomagolt Dodge Vipert állítottak ki, ami mellett bármit lehetett, de szó nélkül elmenni biztosan nem. Az autón található „EUROPA Premiere” tábla tanúsága szerint a Viper itt debütált először a nagyközönségnek a kontinensen, a siker pedig nem maradt el: perceket kellett várni, mire az emberektől fotózni lehetett, mindezt vasárnap, el sem tudom képzelni az előző napokban mi folyhatott itt.

Halle B1

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az előző csarnokokhoz teljesen hasonló témában, ömlesztve, minden ami tuning. A tavalyi évhez hasonlatosan, a nagy nevek közül a Rieger tudhatta a legnagyobb standot magáénak, mellettük a Wheels Company és a Barracuda Wheels tett még ki magáért, mind autók, mind installáció tekintetében. Kisebb standdal itt állított ki a Steinmetz, in.pro, valamint még nagyon sokan mások, az autóékszertől kezdve a gyorsulási autókig mindenféle témában. A pavilon hátsó fertályában találtunk rá a Tune it! Safe! program egy újabb standjára, ahol élőben is megtekinthettük az idei demóautót, az „Extreme, but Legal” Leont.

Halle A2

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Utunk a céges csarnokoktól az A2-höz vezetett, ahol éppen sikerült elcsípni a Lowrider Show-t, melyen többnyire a tavalyi felhozatal, viszont töretlenül látványos műsor szórakoztatta a rogyásig telt lelátó közönségét. Minden bizonnyal sokkal érdekesebb lett volna ez a program is, ha a beszéd nem kizárólag német nyelven folyik – sajnos ez általános volt az egész rendezvényre nézve, aki nem beszéli a nyelvet, az bizony szörnyen bebukta. Angolul még csak véletlenül sincs kiírva semmi, pedig egy ennyire nemzetközi rendezvényen azért indokolt lenne – bár az is igaz, hogy meg lehet tanulni németül is. Ja, natürlich...

Kültér

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A külső területet a nap legnagyobb hányadában egy szlalompálya foglalta el, melyen bárki kipróbálhatta tudását egy új Honda Civic Type-R ülésében. A vezetési tréninget megszakítandó, napjában háromszor került sor a drift show-ra, melyen az angol Team Falken pilótái két Skyline és egy 350Z drift versenyautóval igyekeztek minél feketébbre színezni a betont. Maga a bemutató viszont elég nagy csalódás volt: az egész egy utcai tánc bemutatóval kezdődött, ami körül aztán elkezdtek körözni az autók, majd folytatták ezt párban, esetleg hárman egyszerre az egész „pályán”. A koncepciót minden tekintetben nélkülöző bemutató viszont a legnagyobb jóindulattal is maximum gumifüstölésnek volt titulálható, annyi biztos, hogy a budapesti Carstyling.hu show, ebben az egy műsorban messze odaverte a rendezvényt. A program nagyon rövid is volt, látványosnak semmiképp nem nevezhető, az egyetlen, ami pluszt jelentett, ezeket a csúcs gépeket egyáltalán mozgás közben látni. Annyit még hozzá kell tenni, hogy minden bizonnyal a pálya kis mérete is hozzájárult az ürömhöz, ekkora helyen egy kisebb ívre sem tudtak eléggé begyorsulni az autók.

YOKOHAMA Tuning Award

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Az utolsó napon, délután 4 órai kezdettel került sor a kiállítás autó-szépségversenye, a YOKOHAMA Tuning Award díjátadójára. Maga a megméretetés idén is nagyon komoly volt, több zsűri, több körben vizsgálta meg az autókat az utolsó illesztésig, hogy biztosan korrekt eredmények szülessenek. A zsűrizés a 4 nap alatt folyamatosan folyt, először minden kategóriában a legszebb 30 autót választották ki, majd ezek közül kerültek ki a dobogósok.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A szabályzat teljes mértékben egyezett a tavalyi versenyével: autók tekintetében, minden nagyobb márka – így a Volkswagen, Audi, Ford, Opel, Honda stb. – saját kategóriát képviselt, mellettük pedig természetesen volt több „gyűjtő” kategória (pl.: „Egyéb Európai”) is, a kisebb számban megjelent brandeknek. Ezeken belül is három részre oszlott a díjazás: Karosszéria, Technika és Show and Shine címek alatt osztottak ki top 3-as kupákat, de számos különdíj, valamint a legnagyobb elismerést jelképező „Best of Show” trófeák is gazdára találtak. Mindemellett a legszebb standokat is értékelték, a - szintén kizárólag német nyelvű - díjátadón kb. 70 kupa került kiosztásra.

Ismét hazai siker!!

Legnagyobb örömünkre a nemzetközi zsűri összesen hat kupával jutalmazta autóinkat, ami azt jelenti, hogy tavalyhoz képest megdupláztuk a hazahozott díjakat: talán nem is volt más klub, ami ennyi serleget begyűjtött volna! Helyezéseink:

Francia kategória:
P.boxer Peugeot Boxer, karosszéria 1. hely
Peti Citroen C4, karosszéria 2. hely

Opel kategória
Corsatuner Opel Corsa, karosszéria 1. hely

Honda kategória
Balázs Honda CRV, karosszéria 1. hely
Quad Honda S2000, technika 2. hely

Egyéb európai kategória
Macisz Seat Leon, karosszéria 3. hely

A díjaknak természetesen nagyon örültünk, hiszen nemzetközi szinten, ennyi autó között, mindez igen nagy elismerést jelent, és jól mutatja, hogy a drift, gyorsulás és minden más mellett igenis van helyünk az európai mezőnyben, ezen a téren is!

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Összességében, ha néhány dologban kevesebbel is kellett beérnünk, ismét hatalmas élményt jelentett számunkra Bodensee, és annyi biztos, hogy a jövő évi buli sem fog kimaradni. A rengeteg szép autó és látványosság mellett maga a helyszín, a hihetetlen hangulat, valamint a profizmus, amivel az egész megszervezésre kerül, semmihez sem hasonlítható – mindezek után nem véletlen az sem, hogy könnyen függővé válhat az ember.

Felejthetetlen 4 napon vagyunk túl, mely immáron 6. alkalommal gyűjtötte egy helyre a kontinens tuning csodáit – folytatás 2009-ben, egy remélhetőleg még nagyobb szabású rendezvénnyel, és még több magyar autóval. Még 12 hónap. Mi már készülünk! ;)

Ende!