Éppen csak megjelent hírünk a Genesis Coupe-ról, rögtön újabb, és ráadásul nem puha HKS fejlesztés látott napvilágot. A japán tuningcég a legelsők között mutatott be komolyabb motortuning opciót az új Nissan GT-R-hez – a GT570 elnevezésű csomagról pedig már egy igen meggyőző videó is megjelent a világhálón.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A hangzatos név pedig, mint kitalálható, valós adatokat takar: a HKS szeretetcsomagja pontosan 570 PS azaz 562 lóerő és 772 Nm nyomaték formájában jelentkezik a kerekeknél, a mellé társuló hang pedig valami elképesztő. A csaknem 100 plusz paci elsősorban a HKS turbónyomás-szabályzó rendszerének köszönhető, melyhez nagyobb intercooler és alumínium hűtőcsövek, kipufogó oldalon pedig katalizátorok nélküli titánium középcsövek társulnak.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A dolog egyetlen szépséghibája, hogy katalizátorok hiányában a csomaggal szerelt GT-R egyelőre csak versenycélokra alkalmas, közúti forgalomban nem használható. De mire kis hazánkban felnő az a generáció, aki még tuningolni is kívánja majd GT-R Nissanját, minden bizonnyal meg lesz oldva ez a kérdés is. Tehát aggodalomra semmi ok ;)