Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!

Az Opel házi tuningcégeként operáló Irmscher újabb egyedi koncepciót készített idei születésnapja alkalmából. A villámos márka fűrészelésével eltöltött 40. évforduló alkalmából született meg a „Szuper Astra” névre hallgató GTC, melyet kizárólag gyári Opel, valamint Irmscher elemekből pakoltak össze.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!A koncepció egy virtuál tuning pályázat nyomán született, melyet az Irmscher, és a legnagyobb német autós újság, az Auto Bild közösen írt ki még az év elején, az évforduló alkalmából. A feladat egy átalakított Astra megtervezése volt, azzal a kikötéssel, hogy elsősorban gyári Opel, és a már meglévő Irmscher alkatrészek közül válogathattak a versenyzők – némi ráncfelvarrás persze engedélyezett volt. A győztes pályázat készítője - az általa tervezett gépjármű megvalósulásával begyűjtött dicsőség mellett - még egy hétvége erejéig is megkapta alkotását, egy röpke tesztvezetésre.

Kattints a képen a galéria megtekintéséhez!Ez a szerencsés pedig Claus Reinhold lett, aki rajz formájában küldte el elképzeléseit a versenyre. Az általa megálmodott, és nemrégiben elkészült Astra az Antara, valamint az Opel GT be- és kiömlőit hordozza magán, a hátsó lökhárítók, kipufogók valamint a küszöbök az Irmscher munkái, az első szoknya pedig speciálisan ehhez a verzióhoz készült – de tegyük hozzá, nem is sikerült rosszul. A tetőt, valamint a hátsó szárnyat a tervek alapján 3M karbonmintázatú fóliával vonták be, a kaszni pedig sportos, fehér-piros színeket kapott. Hogy mindezt hazavágták, vagy éppen megkoronázták a 19 colos, aranyszínű Irmscher garnitúrával, döntse el mindenki maga, szerintünk – szépen kifejezve – nem igazán passzol.

Mindenesetre a Szuper Astra nem csak emiatt gázos: a gyári erőforrást egy 1,8 literes, LPG üzemű motorra cserélték, mely 140 lóerő leadására képes.

Érdemes egyébként megnézni a többi pályaművet is, van köztük néhány elvetemült alkotás.